середа, 30 березня 2016 10:20

В Запоріжжі медики залишили марлеву серветку в матці жінки

В Запоріжжі медики залишили марлеву серветку в матці жінки


У Запоріжжі медики після кесаревого розтину забули марлеву серветку в животі породіллі. Через лікарську недбалість жінка позбулася матки. Народжувати вона більше не зможе.

Свою другу дитину 36-річна Ганна народила чотири місяці тому в Запорізькому перинатальному центрі. Після кесаревого розтину почалася сильна кровотеча, лікарі її зупинили. Через кілька днів породіллю виписали, пише "Заноза ньюз"

"Через півтора місяця я сходила в туалет кров'ю. Злякалася і одразу ж зателефонувала Ходаку Валентину Миколайовичу - лікарю, що проводив кесарів. Але він відмовився зі мною спілкуватися, - каже Ганна. - Я пішла на обстеження до уролога і гінеколога. На рентгені виявили біля сечового міхура сторонній предмет. Це виявилася марлева серветка, забута хірургами"

Ганна пережила ще одну операцію, яку робив той же хірург, що і кесарів розтин. Коли жінка відійшла від наркозу їй повідомили, що під час операції видалили матку. У ній виявили розрив. Забута серветка зачепила два органи.

Головний лікар перинатального центру не коментує ситуацію. Зараз у пологовому будинку працює спецкомісія, яка з'ясує всі обставини. Звинувачення в тому, що лікарі забули серветку під час операції, заперечує. Хірург Ходак продовжує працювати.

Ганна має намір відстояти свою правоту в суді, хоча вже зараз їй натякають, що вона нічого не доведе.

За фактом непрофесійного виконання службових обов'язків у поліції завели справу. Якщо провину хірурга доведуть, йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «В Запоріжжі медики залишили марлеву серветку в матці жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути