четвер, 29 березня 2018 13:16

В Полтаві розпочався ювілейний фестиваль "В гостях у Гоголя"
3

Прем'єра "Страшна помста" за творчістю М.В. Гоголя
Фото: Фото надані театром
Під час театрального фестивалю
Епізод із "Страшної помсти"

В Полтаві розпочався 10 театральний фестиваль "В гостях у Гоголя". 209-річння з дня народження Миколи Гоголя відзначать кількома виставами за творами автора.

"Розпочали фестиваль в 2003 році. Ідея виникла у тодійшнього директора театру Євгена Калганова і директора Полтавської обласної філармонії Германа Юрченка. Були роки, коли фестиваль не відбувався, але потім знову його відроджували, адже глядач чекає нових прочитань гоголівських сюжетів", - пояснив Олексій Андрієнко, директор Полтавського театру ім. М. Гоголя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для дітей із Слов'янська показали виставу.

Цього року фестиваль "В гостях у Гоголя" розпочався 27 березня із святкування Міжнародного дня театру грандіозним концертом і завершиться у день народження Миколи Васильовича 1 квітня. Полтавський театр у 2018 році запросив колективи Житомира, Києва, Чернігова та Миколаєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Театральний сезон починався однієї виставою.

Господарі ж фестивалю презентуватимуть трагедію "Страшна помста" за однойменною повістю. Від Київського національного театру оперети будуть "Весняні мелодії", потім театри із Житомира і Чернігова покажуть свої варіації на тему "Вія". Завершиться фестиваль виставою за твором "Ревізор" від театру із Миколаєва.

За 10 років роботи фестивалю "В гостях у Гоголя" більше 70 колективів показали більше 80 вистав, які переглянули більше 45 тисяч глядачів.

Актори Полтавського театру імені М. Гоголя показали безкоштовну виставу для працівників Чорнобильської АЕС. Також об'їздили самоселів. Гоголівці зіграли постанову "Зона. 30 кілометрів людяності".

Зараз ви читаєте новину «В Полтаві розпочався ювілейний фестиваль "В гостях у Гоголя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути