Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2014 16:10

В Івано-Франківську хочуть зробити проїзд по 5 гривень

В Івано-Франківську хочуть зробити проїзд по 5 гривень

Рада перевізників Івано-Франківська звернулася до мерії з пропозицією підвищити тариф за проїзд в громадському транспорті.

"Ціна на паливо підскочила до 14 гривень. Запчастини до автомобілів здебільшого прив'язані до курсу долара, а він за останній час більш, ніж на половину зріс. Перевізники просто терплять збитки. Скоро водії відмовляться возити людей", - каже підприємець-перевізник Михайло Срібляк.

З 1 квітня перевізники обмежили кількість пільгових місць в автобусах до трьох. Зараз пропонують підняти ще й ціну на квиток у міських маршрутках, як мінімум на половину. Та зробити його плаваючим. Тобто якщо гривня й надалі знецінюватиметься, паливо буде рости, то ціни на проїзд автоматично ростимуть. Проїзд може бути 4, 4,5 чи навіть 5 гривень.

У міськвиконкомі наразі розглядають ціну за перевезення одного пасажира - 3 гривні. Зміни відбудуться десь на початку травня. Люди обурюються, що і це забагато.

- Ми не знаємо куди йдуть наші гроші. Скільки грошей назбирав водій, куди вони йдуть, скільки сплачується в бюджет міста. Немає електронного квитка, який би це все фіксував. Нема сервісу. Водій іноді може в два-три рази більше людей перевозити, ніж дозволено. Графік — "їде як хоче". Ну, то за що стільки платити? В них надприбутки були. А тепер будуть просто прибутки. Всі терплять кризу, ну хай і вони трохи менше наживаються. Люди то гроші мають, а вони ні?. Так не можна, - обурюється івано-франківчанин Андрій Воловчак.

Останнє подорожчання міського транспорту в Івано-Франківську відбулося в грудні 2009 року. Тоді ціна виросла з 1,75 до 2 гривень.

Зараз ви читаєте новину «В Івано-Франківську хочуть зробити проїзд по 5 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути