понеділок, 21 травня 2018 04:44

Встановили єдиний в області туалет для собак
4

У Вінниці вперше встановили собачий туалет. Він розташувався в спальному районі "Вишенька" по проспекту Космонавтів. На даний момент - це єдиний в області туалет для чотирилапих.

"Встановили його близько місяця тому. Вартість - 3000 гривень. Ідея прийшла з Іспанії. В країні на кожному розі висять таблички, що потрібно прибирати за собаками. Там за їх неприбирання - 300 євро штраф", - розповідає Gazeta.ua Дмитро Сушко. Чоловік є директором магазину "Я - господиня", біля якого встановили собачий туалет.

У Вінниці встановили єдиний в області туалет для собак. Фото: gazeta.ua
У Вінниці встановили єдиний в області туалет для собак. Фото: gazeta.ua
У Вінниці встановили єдиний в області туалет для собак. Фото: gazeta.ua
У Вінниці встановили єдиний в області туалет для собак. Фото: gazeta.ua

За його словами, вінничани вже оцінили цю ідею, і власники собак складають їх відходи в урну. Є люди, які ходять зі спеціальними пакетами.

"На жаль, у нас відходи не сортуються і не утилізуються як в закордону. В Європі спеціальна машинка збирає і два рази в тиждень дезінфікує совки і туалет. Вінниця далека від цього, проте у нас в планах зробити більше таких туалетів по всьому місту", - каже Дмитро.

Також, біля магазину встановили поїлку. Щодня співробітники наповнюють її водою, щоб собаки могли вгамувати спрагу в спекотний період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановлять найбільшу криту велопарковку за мільйон гривень

У квітні 2018-го вже транспортували з майданчика ЧАЕС 12 цуценят. У червні вони полетять у США. Там їм розшукають господарів у рамках 5-річного проекту "Собаки Чорнобиля" зі стерилізації та вакцинації собак Чорнобильської зони відчуження, що почався 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Встановили єдиний в області туалет для собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути