четвер, 13 грудня 2018 13:49

Університет закривається на зиму четвертий рік поспіль

Університет закривається на зиму четвертий рік поспіль
Університет переходить на економний режим роботи. Фото: i.ytimg.com

Гуртожитки Одеського національного університету імені Іллі Мечникова, який закривається на зиму, працюватимуть у штатному режимі.

Там не відключатимуть опалення, повідомив ректор Ігор Коваль.

"Студенти зможуть здати зимову сесiю до 28 грудня. На час канікул гуртожитки опалюватимуться у штатному режимi. Певний температурний режим буде і у навчальних корпусах, де працюватимуть спiвробiтники. Оптимізація навчального процесу дозволяє за рахунок режиму економії двомісячних канікул, заощадити за зиму близько 6 мільйонів гривень. Так можемо уникнути зайвих скорочень у штатному розкладi", - повідомив ректор Ігор Коваль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі трагічно загинув відомий український хімік

Студентів в цей час відпустять на канікули, а перескласти заліки вони зможуть тільки в "робочі" дні - по середах.

"Подовжені зимові канікули університет імені Мечникова робить вже четвертий рік поспіль. Відповідно, навчальний процес заздалегідь корелюється так, щоб увесь обсяг навчального навантаження студенти освоїли вчасно, без порушення програм. Вперше таку практику застосували у багатьох вищих навчальних закладах України у 2011-2012 роках, а в подальшому стала звичайною", - говорить керівник прес-служби університету Алла Гудзенко.

10 грудня, Міністерство охорони здоров'я України заявило, що невідомі силою захопили Одеський національний медичний університет, почали звільняти працівників вузу і знищувати офіційні документи. У міністерстві зв'язали дії невідомих з колишнім ректором університету Валерієм Запорожаном, який не визнав свого звільнення міністерством.

Зараз ви читаєте новину «Університет закривається на зиму четвертий рік поспіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути