Ексклюзиви
четвер, 23 листопада 2017 17:30

Унікальні пам'ятки Вінниці: туристичні візитки міста

Вінниця - одне з найкрасивіших українських міст з самобутньою історією, привабливе для туристів. Експерти центру онлайн-бронювання житла Dobovo.com розкажуть про туристичні скарби "перлини Поділля" і підкажуть, як зняти квартиру подобово в Вінниці за вигідною ціною.

  Вінниця - одне з найпривабливіших для туристів міст України
Вінниця - одне з найпривабливіших для туристів міст України

Вінниця древня і сучасна

У міста давня історія. Перші будови на берегах Південного Бугу з'явилися в 1362 році. Відтоді Вінниця росла і розвивалася. Тут будувалися замки і храми, зводилися фортечні мури, облаштовувалися приватні резиденції. З містом пов'язані імена Пирогова та Коцюбинського, Брусилова і Ворошилова.

Сучасна Вінниця - красивий і гостинний обласний центр, який в першу чергу асоціюється з "шоколадної імперією" Roshen. Не випадково відразу дві з головних вінницьких пам'яток - набережна і світломузичний фонтан - носять ім'я Roshen.

"Візитні картки" Вінниці

Місто зачаровує з першого погляду. Вінницею хочеться милуватися, бродити її зеленими парками і скверами та насолоджуватися атмосферою тиші й умиротворення. Це ідеальний варіант для вікенду. Щоб не переплачувати за послуги посередників, орендуйте квартиру подобово у Вінниці у прямих власників. Актуальні варіанти для бронювання, готові до заселення гостей, представлені в онлайн-каталозі "Добово".

Куди піти і на що подивитися

• Музей-садиба М. І. Пирогова. Експерти рекомендують починати знайомство з Вінницею саме звідси. Комплекс розташований на околиці міста і включає будинок знаменитого хірурга, аптеку та операційну з автентичними інтер'єрами, меморіальний парк, а також Миколаївську церкву з усипальницею, де зберігається муміфіковане тіло Пирогова.

• Водонапірна вежа. Будова, споруджена в 1912 році за проектом архітектора Артинова, - найвпізнаваніша вінницька пам'ятка. Семиярусна вежа, яка прекрасно збереглася, з круглим годинником над входом і пожежним постом 30 років виконувала покладені на неї функції. Тепер це Музей воїнів-афганців та архітектурний символ Вінниці.

• Вінницькі мури. Це найстаріша міська споруда - залишки колись потужного оборонно-храмового комплексу XVII ст. На його території раніше розташовувалися єзуїтський і домініканський монастирі і костели, колегіум і келії для ченців. Комплекс оточували потужні стіни з бійницями, які частково збереглися до нашого часу.

• Музей шоколаду Roshen. Справжнє свято для дітей будь-якого віку. Кондитерська фабрика розробила екскурсійну програму, в ході якої дітей в інтерактивній формі знайомлять з історією та продукцією корпорації, а потім пригощають солодощами.

• Фонтан Roshen. Унікальна для України і Європи плавуча споруда на відкритій воді. Входить в топ-10 найбільш видовищних фонтанів світу. Милуватися ним краще увечері, коли починається світломузична програма, яка вражає палітрою кольорів і лазерним шоу (у теплу пору року).

  Вінниця - одне з найпривабливіших для туристів міст України
Вінниця - одне з найпривабливіших для туристів міст України

Це далеко не повний список вінницьких цікавинок. Щоб дізнатися більше, приїжджайте до Вінниці і на власному досвіді відчуєте чарівність цього прекрасного українського міста!

Зараз ви читаєте новину «Унікальні пам'ятки Вінниці: туристичні візитки міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути