середа, 16 травня 2018 18:46

Українська художниця показала колекцію унікальних фентезі-ляльок
11

Художниця Дар'я Жук шиє унікальні фентезі-ляльки
Фото: Анна Орел
Художниця Дар'я Жук шиє унікальні фентезі-ляльки
Художниця Дар'я Жук шиє унікальні фентезі-ляльки
Художниця Дар'я Жук шиє унікальні фентезі-ляльки
Художниця Дар'я Жук шиє унікальні фентезі-ляльки

Художниця Дар'я Жук більше 3 років шиє унікальні фентезі-ляльки. У колекції має 15 різних персонажів. Їх показала на персональній виставці Wonderland в художньому музеї Черкас.

"Створенням іграшок захоплювалася з дитинства, вигадувала та шила для них костюми. Більш серйозно лялькарством почала займатися під час навчання в арт-студії. Ляльки представлені в образах головних героїв відомих казок: Попелюшки, Червоної шапочки, Русалочки, Аліси з країни чудес. Так я хотіла показати, що іграшки та казки не тільки для дітей. Це справжній вид мистецтва, яким можуть захоплюватися дорослі", - розповідає Дар'я.

Найкращою роботою вважає триптих, який складається з ляльок в образі сонця, ночі та космосу. Ці роботи створені на основі міфів.

"Одну ляльку можу робити близько місяця. Спершу малюю ескіз, все продумую до дрібниць, зважаю на те, які матеріали є, які треба придбати, якого кольору. Далі з пап'є-маше та спеціальної глини для ляльок роблю каркас і оздоблюю його. Зазвичай все купую сама, інколи друзі приносять шматочки тканини чи прикраси. На одну роботу витрачаю не менше тисячі гривень. Всі ляльки я не збираюся вічно тримати в себе. Якщо хтось зацікавиться моєю роботою, можу продати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські майстрині шиють унікальний одяг, який носили в давнину

Всі іграшки Дар'я Жук створює в одному екземплярі. Виставка у музеї триватиме до 17 червня, вхід вільний.

У столичній ляльковій галереї "Парсуна" відкрилася виставка ляльок "Повітряний поцілунок". Кілька десятків ляльок майстринь-лялькарок з України зроблені з паперу, пластику і порцеляни. Переважна більшість ляльок тонконогі і тонкорукі танцівниці, дами у костюмах різних епох.

Зараз ви читаєте новину «Українська художниця показала колекцію унікальних фентезі-ляльок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути