неділя, 19 листопада 2017 04:30

Українцям пропонують наперед оплачувати свій похорон

Автор: inyarwanda.com
  Ритуальний бізнес: українцям пропонують наперед замовляти свій похорон
Ритуальний бізнес: українцям пропонують наперед замовляти свій похорон

Вінничани почали платити за свій похорон ще за життя аби ніхто з родичів цим не переймався.

Таку послугу придумала вінницька ритуальна фірма "Реквієм".

"Справді є така послуга організація попередніх похоронів. Є різні життєві ситуації, коли родичі мешкають за кордоном і не встигають приїхати. Або люди хочуть аби похоронна процесія пройшла з усіма відповідними послугами. Складаємо договір з довіреною особою. Вноситься застава. Це може бути тисяча чи 2 тисячі гривень. Але сума може різнитися. Кожний розраховує на свій гаманець і ряд послуг. Остаточний розрахунок — до моменту початку похорону. Мають бути телефони сусідів, довірених людей, які нам подзвонять і повідомлять про смерть людини. Це робиться для того, щоб ми могли викликати лікарів, поліцію і вже далі проводити похорон", - розповіли Gazeta.ua у ритуальній службі.

При заключенні договору вартість на ритуальні послуги не переглядають і не змінюють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Польщу й Італію наші катафалки їздять, як рейсові автобуси"

У Facebook активно обговорюють таке нововведення.

"Якщо немає рідних і людина має бажання користуватися такими послугами, можна визначити особу, яка виконає ваші побажання. Мабуть треба нотаріально завірити, контора буде знати до кого звертатися.

"У мене батьки заздалегідь викупили місця на кладовищі. Над ними спочатку сміявся, але коли прийшов час, зрозумів наскільки це був правильний крок. Перше - велика частина проблем знялася. Друге - економія грошей. Третє - вся сім'я може бути похованою разом. Але заздалегідь це якось небезпечно Хто там буде начальником на той час, коли помреш. Ніхто не знає, не визнають твоє право за документами і все", - пише користувач соцмережі Іван Довбуш.

"Надіюсь, в угоді не прописано терміни і відповідальність сторін? Якщо серйозно, вважаючи себе людиною творчою, писати сценарій власного похорону - це занадто. На кремацію - згоден, віддати свої органи для науки - згоден, а обговорювати деталі свого погребіння з посторонніми - якось моторошно", - пише Валентин Дроненко.

В Японії пенсіонерам запропонували знижки на отримання ритуальних послуг в обмін на відмову від водійських посвідчень.

Аби скористатися послугою, необхідно надати докази передачі водійських прав в місцеву поліцейську ділянку. При цьому знижковий купон не іменний – ним зможуть скористатися і родичі пенсіонера.

Зараз ви читаєте новину «Українцям пропонують наперед оплачувати свій похорон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути