Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2022 07:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза вторгнення Білорусі: Генштаб розповів про ситуацію на кордоні

Загроза вторгнення Білорусі: Генштаб розповів про ситуацію на кордоні
Генштаб ЗСУ повідомив останні новини з передової. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Волинському і Поліському напрямках, що межують з Білоруссю, обстановка залишається "без суттєвих змін".

Ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявили. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 20 грудня.

"Визначені підрозділи збройних сил Республіки Білорусь та Російської Федерації продовжують знаходитись в прикордонних з Україною районах", – повідомили в Генштабі.

За його даними, протягом 19 грудня противник завдав чотири ракетних та 60 авіаційних ударів, а також здійснив понад 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

"В результаті постраждала цивільні інфраструктура та населення. Загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України", – попередило командування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ повідомили переможні новини з фронту

Ситуація на інших напрямках, за даними Генштабу на 6:00

На Сіверському мінометних обстрілів зазнали населені пункти Тимоновичі, Карповичі і Костобобрів Чернігівської області та Нововасилівка, Кіндратівка, Водолаги, Запсілля і Їздецьке на Сумщині.

На Слобожанському ворог обстріляв з мінометів та артилерії позиції наших військ в районах населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Волохівка, Чугунівка та Дворічна Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському ворог гатив з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Котлярівка, Крохмальне, Берестове Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Червонопопівка і Діброва Луганської області.

На Бахмутському та Авдіївському противник продовжує вести штурмові дії. Обстріляв з танків, мінометів ствольної та реактивної артилерії по позиціях ЗСУ в районах 30 населених пунктів.

19 грудня президенти Росії та Білорусі Володимир Путін та Олександр Лукашенко провели зустріч. Вона вперше за останні три роки відбулася на території Білорусі – у столиці Мінськ. З 2019 року Лукашенко сам постійно приїздив до Путіна.

Українська влада та командування ЗСУ вважають, що головна мета приїзду Путіна до Мінська була схилити Лукашенка до участі Білорусі у війні проти України.

Аналізуючи результати зустрічі Путіна та Лукашенка, американські воєнні аналітики наголосили, що участь Білорусі у війні проти України залишається малоймовірною.

Зараз ви читаєте новину «Загроза вторгнення Білорусі: Генштаб розповів про ситуацію на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути