Ексклюзиви
неділя, 18 грудня 2022 13:37

Поїздка Путіна до Мінська: генерал Наєв стривожив заявою

Поїздка Путіна до Мінська: генерал Наєв стривожив заявою
Генерал-лейтенант Сергій Наєв висловив думку, навіщо президент Росії їде в Білорусь. Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Президент Росії Володимир Путін обговорюватиме з білоруським колегою Олександром Лукашенком пряму участь Білорусі у війні проти України.

Зустріч Путіна та Лукашенка запланована у Мінську на понеділок, 19 грудня. Про це заявив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, нещодавно Путін провів службову нараду з керівництвом армії РФ. Під час неї, як сам сказав російський диктатор, розглядає пропозиції командування окупаційних військ на найближчу та середньострокову перспективи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мусимо бути готові" – у ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Наєв зазначив, що одразу після цього Путін анонсував зустріч із Лукашенком.

"На наш погляд, у ході цієї зустрічі відпрацьовуватимуться питання подальшої агресії проти України та ширшого залучення збройних сил Республіки Білорусь до операції проти України, зокрема, на нашу думку, і на суходолі", – сказав генерал.

Росія знову може спробувати напасти на Україну з півночі. Можливо, це станеться приблизно до "річниці" її першої невдалої спроби захопити Київ у лютому цьогоріч. Україна готується, заявив командувач ОК "Південь", генерал-майор Андрій Ковальчук.

Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів для агресії проти України. Російський ворог знову піде на Київ, сказав головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Сполучені Штати Америки не бачать ознак підготування наступу росіян на Київ. Але там уважно стежать за ситуацією, сказав представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Зараз ви читаєте новину «Поїздка Путіна до Мінська: генерал Наєв стривожив заявою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути