субота, 20 жовтня 2018 11:56

Угорцям на Закарпатті подвоять фінансову допомогу

Угорцям на Закарпатті подвоять фінансову допомогу
Будапешт подвоїть допомогу на Закарпатті Фото: ТСН

Угорщина оголосила про подвоєння допомоги на потреби закарпатським угорцям в тих сферах їх життя, які забезпечують збереження і повнокровний розвиток цієї нацменшини. Про це заявив 19 жовтня на прес-конференції в Будапешті представник угорського уряду Арпад Янош Потап, повідомляє Радіо Свобода.

За словами статс-секретаря Арпада Яноша Потап, уряд Угорщини виділить на це 3 млрд. форинтів (близько 300 млн. гривень) - замість запланованих раніше 1,5 млрд. форинтів - в проекті соціального пакету допомоги українським угорцям на майбутній рік.

Чиновник уточнив, що ці кошти адресовані 23-24 тисячам осіб в сфері освіти, охорони здоров'я, культури і соціальної сфери угорської меншини у вигляді доплат до річного заробітку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Консул діяв законно - посол Угорщини прокоментував паспортний конфлікт

Сьогодні ж про це рішення свого уряду повідомив представникам угорської меншини Закарпаття Левенте Мадяр, статс-секретар МЗС Угорщини, в Берегово. Він, зокрема, зазначив, що цільова допомога на економічний розвиток угорської громаді за останні два роки досягла 17 млрд. форинтів (1,7 млрд. гривень). Однак, з огляду на "непросте становище угорського спільноти", вона може розраховувати на ще більшу суму підтримки в майбутньому.

У вересні в соцмережах і ЗМІ з'явилося відео, як в одному з консульств Угорщини в Україні масово видають угорські паспорти українським громадянам. Це призвело до різких політичних заяв як в Україні, так і в Угорщині. Кульмінацією дипломатичного конфлікту стала висилка Києвом угорського консула з Берегово та українського дипломата з Будапешта.

Зараз ви читаєте новину «Угорцям на Закарпатті подвоять фінансову допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути