Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2018 10:39

Консул діяв законно - посол Угорщини прокоментував паспортний конфлікт

Консул діяв законно - посол Угорщини прокоментував паспортний конфлікт
Посол Угорщини Ерно Кешкень прокоментував паспортний скандал на Закарпатті Фото: Українські Новини

Консул Угорщини, який видавав паспорти українцям у Берегівському консульстві на Закарпатті, робив усе відповідно до закодавства своєї країни.

Про це заявив посол Угорської Республіки в Україні Ерно Кешкень, передає "Обозреватель". Він уточнив, що Угорщина видає своє громадянство не тільки жителям України.

"Неважливо, де живе ця людина, хоч у будь-якій точці світу. Якщо вона має право просити громадянство за нашим законом, тоді ми, звісно ж, готові дати громадянство таким людям. Я б хотів повторити нашу позицію з цього приводу, що консул, який видавав паспорти у Берегівському консульстві, за нашим законодавством робив усе повністю законно", - сказав Ерно Кешкень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закарпатські чиновники з угорськими паспортами у списку "Миротворця" - реакція Клімкіна

Угорський посол прокоментував позицію МЗС України, що, відповідно до міжнародних протоколів, консул у Берегово не мав права порушувати українські закони і видавати закарпатцям другий паспорт.

"Я думаю, що питання подвійного громадянства – це таке унікальне питання. Тому що навіть українські закони неоднозначно формулюють це, не кажучи про те, що багато політиків мають подвійне або потрійне громадянство у Верховній Раді. Це не секрет. Якщо не помиляюся, навіть в уряді є такі люди".

4 жовтня Україна оголосила консула Угорщини в Берегові Закарпатської області "персоною нон ґрата" (небажаною особою) та наголосила, що той повинен залишити територію України протягом 72 год. У відповідь на це офіційний Будапешт, зі свого боку, заявив про вислання українського консула.

Зараз ви читаєте новину «Консул діяв законно - посол Угорщини прокоментував паспортний конфлікт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути