середа, 03 серпня 2016 18:11

Учасники АТО добиваються землі на мітингу
5

Сьогодні військові організували мітинг біля Вінницької облдержадміністрації. Близько 50 осіб добиваються виділення землі. Вважають, що пошук ділянок ведеться не чесно.

"Ініціаторами мітингу були учасники АТО із Хмільницького району. Підтримують Козятин, Калинівка, Іллінці, Липовець. У всіх є питання по видачі земель військовим. Особисто я тут тому, що в Хмільнику учасникам АТО показали, де виділять нам 100 гектарів землі. Запропонували зібрати документи аби всі не їхали на "прозорі" офіси. Ми сформували список із 46 осіб. Коли все підгортували, нам дали задню. Тому добиваємось аби дотримали слова. Якщо там дійсно є перешкоди — вийдіть і поясніть по якій причині не можете виконати обіцянку", - розповів кореспонденту Gazeta.ua Олександр Антонюк із Хмільника.

У кожного учасника мітингу навколо руки смужки червоного скотчу.

"Ми прийшли з мирними настроями. Провокацій не хочемо, а лише діалогу. Якщо буде хтось чужий чинити якийсь безпорядок, то щоб зразу ідентифікувати", - пояснюють.

Начальник головного управління держгеокадастру у Вінницькій області Юрій Козак переконує, що бажана земля знаходиться в оренді. Для передачі її учасникам АТО треба домовлятися із орендарями.

"В районі є інші ділянки, які пропонуємо взяти у користування. Але військові хочуть землю одним масивом за рахунок однієї сільської ради — це проблема. Село втрачає джерело поповнення бюджету", - вважає Козак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батько загиблого Героя України попросив депутатів погасити кредит

Представника від кожного району запросили на зустріч із першим заступником голови ОДА Андрієм Гижком.

"Питання вирішили позитивно. Більшу частину землі нам дадуть там де й обіцяли спочатку — біля села Жданівка. Решту — біля Терешполя — неподалік. Нас це задовольняє. Плануємо створити там кооператив і обробляти спільними зусиллями", - підсумовує зустріч Олександр Антонюк.

Нагадаємо, у так званій ДНР місцеві помстилися за помилковий обстріл квартири і смерть їх родича. Вони наїхали вантажівкою на групу російських військових.

Зараз ви читаєте новину «Учасники АТО добиваються землі на мітингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути