Ексклюзиви
вівторок, 04 грудня 2018 04:05

У столиці Щедрика музична алея підкорила туристів креативністю
18

У день народження відомого українського композитора Миколи Леонтовича – автора уславленого "Щедрика", який весь світ знає і співає як "Carol of the Bells", у Тульчині Вінниччини відкрили новий креативний простір "Меридіан "Щедрик".

Фото: facebook

Він став продовженням унікального "Леонтович Арт-Кварталу", який презентували у червні під час оперного фестивалю OperaFest Tulchyn – 2018, пише День.

"Створені три нові гігантські стінописи, загальною площею 200 квадратних метрів, над якими працювали відомі художники Олександр Марченко, Сергій Ткачук та творчий куратор проекту Олександр Никитюк. Нові мурали до непізнаваності перетворили сіру радянську будівлю і стали чудовим доповненням вже існуючої мурал-галереї під відкритим небом Леонтович Арт-Кварталу", - говорить виконавчий директор проекту "Меридіан "Щедрик" Ірина Матковська.

Завдяки сучасній підсвітці з настанням сутінок новими барвами сяють пам'ятник Миколи Леонтовича, в'їзна арка Тульчина та усі найцікавіші мистецькі арт-об'єкти.

"Вражає алея музичних інструментів. Усі об'єкти – це ручна робота, єдині екземпляри. При їхній розробці доводилось враховувати ще й електрично-важливі моменти. Адже всі музичні інструменти гарно підсвічуються у темряві. Так що консультації митців та електриків були неодноразові", - говорить Матковська.

Новий простір вже став місцем яскравих фотозон й туристичною "родзинкою" міста.

Підготували ще один додатковий сюрприз, який не був запланований у рамках проекту. Його обіцяють встановити біля Палацу Потоцьких та презентувати у перший день Нового 2019 року.

Щоб залучити максимальну кількість гостей з інших міст, 11 січня на території креативного простору "Меридіан "Щедрик" пройде великий святковий концерт та грандіозне фаєр-шоу від неперевершеного харківського театру EAST FIRE show.

"Новий креативний простір дозволив завершити формування в Тульчині галереї сучасного мистецтва під відкритим небом, а в майбутньому допоможе місту закріпити за собою статус столиці "Щедрика", - додала Матковська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське місто може стати столицею всесвітньо-відомого "Щедрика"

У зв'язку із введенням на Вінниччині воєнного стану перенесли урочистості з нагоди відкриття креативного простору "Меридіана Щедрик" у Тульчині.

Організатори захід перенесли на 11 січня.

Зараз ви читаєте новину «У столиці Щедрика музична алея підкорила туристів креативністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути