понеділок, 05 листопада 2018 04:25

Українське місто може стати столицею всесвітньо-відомого "Щедрика"

Автор: experttur
  Тульчин може стати столицею всесвітньо-відомої мелодії "Щедрик"
Тульчин може стати столицею всесвітньо-відомої мелодії "Щедрик"

У містечку Тульчин Вінницької області, на початку грудня планують відкрити креативний простір "Меридіан Щедрик".

Алея музичних інструментів, інтерактивна "співоча установка" - лавка Леонтовича, яка буде грати чотири чарівні мелодії композитора, гігантські мурали, які стануть новими яскравими фотозонами, сучасне освітлення пам'ятника Леонтовича та інших вуличних арт-об'єктів - всі ці атракціони покликані додати Тульчину туристичної привабливості, пише experttur.

"Мета проекту - відродити славу Тульчина як всесвітньої столиці "Щедрика", сприяти популяризації творчості Леонтовича і зростанню туристичної привабливості міста", - зазначила виконавчий директор проекту "Меридіан Щедрик" Ірина Матковська.

"Меридіан Щедрик" продовжить художню трансформацію території міста і стане унікальною платформою для комунікації між діячами культури з метою культурного розвитку.

Формування такого незвичайного креативного середовища закріплює за Тульчином статус столиці "Щедрика" і одного з найцікавіших малих міст України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З об'єднанням спізнилися на десяток років - староста ОТГ

"А в майбутньому підвищення впізнаваності міста надасть можливість залучення грантової підтримки для реставрації Палацу Потоцьких", - зазначила Матковська.

За п'ять місяців існування "Леонтович Арт Квартал" став улюбленим місцем мешканців міста, туристів і навіть молодят, які приїжджають сюди на фотосесії з довколишніх сіл і міст.

До Дня Незалежності в селі Іванів Калинівського району Вінниччини відкрили великий спортивний комплекс просто неба.

Майстри збудували велике футбольне поле з штучним покриттям та потужним освітленням. Поряд – тенісний корт, який можна використовувати для баскетболу та волейболу. Навколо декоровані лави та трибуна для глядачів футболу. Поблизу збудували вбиральню.

У другій частині спорткомплексу – усілякі тренажери та великий дитячий майданчик у вигляді піратського корабля для найменших жителів села.

Зараз ви читаєте новину «Українське місто може стати столицею всесвітньо-відомого "Щедрика"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути