вівторок, 23 жовтня 2018 03:28

У школі навчається єдина дитина

У школі навчається єдина дитина
На одинадцять предметів щотижня йому відводять лише п'ять годин. Фото:videocdnl.luxnet.ua

Із 10 вересня в селі Батьків Бродівського району Львівської області на навчання до школи приходить один учень.

Другокласник вчиться за індивідуальною програмою. Раніше, понад тиждень, хлопець приходив до школи, а вчити його було нікому, - пише ZAXID.NET

На одинадцять предметів щотижня йому відводять лише п'ять годин. Тоді як однолітки Назарка тільки на уроки української мови витрачають по 7 годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В українській школі проводять цікавий експеримент

"15 хвилин виділяється на основні предмети: читання, математика, письмо і додаткові, наприклад, основи здоров'я, на ці, можна сказати, другорядні предмети, то вони вже призначаються на 10 хв. Єдина англійська мова, на неї виділяємо півгодини", – розповіла вчителька початкових класів Наталя Дубодєл. Вчителька в декреті, але живе неподалік і погодилась навчати хлопця.

Торік навчальний рік у сільській школі в Батькові закінчили 11 учнів. Двоє з них перейшли до дев'ятирічки у сусіднє село Звижень. Дев'ятеро мали продовжити навчання у Батькові, але все ж перевелись. У Звижені умови для навчання кращі, і школярик їх возитиме. Мама другокласника відмовилась переводити сина в іншу школу.

"Я думаю, як є така індивідуальна форма, то нехай хоч би через зиму. Може, він переросте. Він із бронхами часто хворіє, може щось зміниться. Школу на даний час не закрили", – пояснила мати школяра Леся Піган.

Утримувати школу заради одного учня – занадто дорого. Щороку на це йде 238 тис. грн. Тому питання про її закриття виносили на голосування районної ради. Але депутати рішення не підтримали.

"Доцільність утримання дитини і приміщень цілої школи, де є і педагог, і техпрацівник – сумнівне, на мою думку, в цій ситуації", – зазначив начальник відділу освіти Бродівськоі РДА Микола Сторожук.

У приміщенні школи працює ще й садочок. Його відвідують 17 дітей із трьох сіл.

"Я за те, щоб не закривати школу, бо приміщення є сільської ради. Якщо буде школа, то мені фінансування кочегарів і вугілля, дров – навпіл буде. А так прийдеться все своє давати", – підсумував Батьківський сільський голова Володимир Гавришко.

Поки що школи не закриють. У районному відділі освіти до цього питання мають повернутися наприкінці навчального року.

В школі села Великі Ком'яти Виноградівського району Закарпатської області під час уроків неповнолітній підкинули в чашку капучино таблетку віагри.

Зараз ви читаєте новину «У школі навчається єдина дитина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути