Ексклюзиви
четвер, 10 квітня 2014 13:19

У Полтаві мітингуватимуть за федералізацію

У Полтаві мітингуватимуть за федералізацію

У неділю, 13 квітня, у Полтаві пройде мітинг на підтримку федералізації області. Зібрання організовує місцева громадська організація "Український грім".

"Ми дійсно виступаємо за федералізацію Полтавщини. Та люди мають розуміти, що тут не має ніякого сепаратизму, адже підтримуємо федералізацію регіону тільки у складі України. Це наша принципова позиція. В принципі замість федералізації це може бути і автономія. Головне, що при такому устрої розширяться права регіону", - розповів В'ячеслав Скоков.

Активіст підкреслив, федералізація допоможе швидко розвинути Полтавську область.

"Полтавщини має багато підприємств, які дають великі прибутки. Та ці гроші ми змушені відправляти до центральної влади на Київ, а у самій області практично нічого не лишається. При федеративному, чи автономному устрої — область отримає ширші права і більшу частину власних зароблених грошей зможе залишати собі. Тоді зможемо направляти ці кошти на всебічний розвиток краю. Хоча, звісно, що певну частину надходжень, ті ж податки, відправлятимемо і на Київ", - заявив активіст.

Окрім питання федералізації, на мітингу планують обговорити "розгул" нацизму в країні.

"Ви самі бачите, що зараз це питання актуальне, проблема нацизму дійсно є. Звертатимемося і до українських ЗМІ. Вимагатимемо об'єктивного висвітлення подій, а не однобокого, як це зараз часто відбувається. Візьмуть той же південний схід країни. Насправді там зібралися люди, які як і ми, хочуть федералізації у складі України. Якщо там і є люди, які виголошують, так би мовити, сепаратистські заклики, то їх дуже мало. І роблять вони це не тому, що так хочуть, а від того, що не розуміють ситуацію в країні. У той же час підкреслю, що на південному сході багато громадських організацій, які підтримують федералізацію у складі України", - підсумував пан Скоков.

Нагадаємо, раніше організація "Український грім" засудила масове повалення пам'ятників Леніну в області.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві мітингуватимуть за федералізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути