субота, 27 квітня 2013 17:04

У Львові відкрили виставку про видатних мешканців міста
14

Фото: Фото: Ольга Швед

26 квітня у Львівському історичному музеї на Площі Ринок, 6 відкрили виставку "Видатні постаті Львова".

На виставці представлені пам'ятки із колекції музею, які пов'язані із життям та діяльністю виданих львів'ян 13-19 століття. Це особи, які народилися або постійно жили у Львові протягом цього часу.

"Тут зібрані пам'ятки, експонати, особисті речі політиків, письменників, музикантів, духівництва, відомих культурних діячів міста. Вони були різного походження та належали до різних суспільних станів, але результати їхньої праці відомі по всій Україні і її межами", - каже автор виставки Світлана Хавалко.

Більшість експонатів виставлено вперше: документи міського магістрату 19 століття, особисті речі співачки і акторки Соломії Крушельницької – театральне віяло та сценічний костюм, портрет Василя Нагірного, манускрипт Дениса Зубрицького.

"Львів може пишатися поетом Іваном Франком й Богданом-Ігором Антоничем, істориками Михайлом Грушевським, Юзефом Зиморовичем, Іваном Крип'якевичем, акторкою Соломією Крушельницькою, письменниками Леопольдом фон Захер-Мазохом, Бруно Шульцем, Станіславом Лемом, математиками Стефаном Банахом і Рихардом Эдлер фон Мізесом та багатьма іншими видатними особистостями", - каже на виставці львів'янка Марія Осикевич.

Львівський історичний музей — один з найстаріших музеїв України, заснований в 1893 році. Вміщає понад 300 тисяч експонатів. Експозиція знайомить з історією міста Львова та галицьких земель від найдавніших часів до наших днів.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили виставку про видатних мешканців міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути