Ексклюзиви
пʼятниця, 10 жовтня 2014 17:05

У Львові провели рейд магазинами, де не маркують російські товари
10

Фото: Ольга ШВЕД

10 жовтня у Львові активісти руху "Економічний бойкот" влаштували перевірку у магазинах та торгових центрах, які не дотримуються ухвали Львівської міської ради і не маркують товари, які вироблені у Росії. Такі товари і продукти мають містити інформацію про країну виробника та мати російський прапор, який розміщений біля ціни. 

Першим перевірку пройшов магазин побутової хімії та косметичної продукції мережі "Космо". Покупці скаржилися, що російські товари - шампуні, побутову хімію та косметику там не завжди маркують. Проте про акцію Економічного бойкоту працівники закладу дізналися, і за день промаркували абсолютно всі товари.

Потім активісти і журналісти перевірили магазин дитячих товарів "Антошка". Маркування там умовне. На полиці із російськими солодощами лише одна жовта наліпка - "Товари виготовлені в Російській Федерації".

Активістка руху Галина Мороз набрала у кошик товарів, які взагалі не були промарковані і виявилися російського виробництва.
"Це дитячі зубні пасти, косметика, солодощі, іграшки. Я не хочу давати гроші окупанту, який насилає війська в мою країну. Я маю право вибору і бути проінформованою, яка країна виготовляє продукцію. Цей магазин ввів мене в оману як покупця і порушив міську ухвалу про обов'язкове маркування російських товарів. Ці речі я купувати не буду", - каже активістка.

Адміністрація закладу пообіцяла, що сприятиме маркуванню товарів у магазині. Активісти попередили, що за деякий час проведуть ще один рейд.
Нагадаємо, Львів - перше місто, де на офіційному рівні продавців зобов'язали маркувати товари російського виробництва. 

Зараз ви читаєте новину «У Львові провели рейд магазинами, де не маркують російські товари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути