понеділок, 01 лютого 2016 16:25

У Львові поховали банк із російським капіталом
13

Фото: Ярослав Тимчишин

1 лютого у Львові громадські активісти влаштували театралізовану похоронну процесію біля одного з відділень "Альфа-банку". Таким чином вирішили відзначили закриття декількох відділень "Альфа-банку", що входить до складу російської приватної інвестиційної компанії "Альфа-груп".

До дверей відділення, що на вулиці Грушевського, принесли труну та траурні вінки. Ходу супроводжував саксофоніст, виконуючи похоронний марш. Дівчата у чорних вуалях запалили лампадки. На домовину виклали маску Путіна. Налили жалобні 50 грамів оковитої. Пробували плакати. До труни і вікон відділення "Альфа-банку" прикріпили плакати з написами "Банки кривавих грошей, забирайтеся з України". Олег Радик, координатор "Економічного бойкотного руху" пояснив, що таким чином львів'яни прощаються з частиною бізнесу російського окупанта.

"Перша новина – хороша, бо закриваються два відділення російського "Альфа-банку", друга - погана, адже він поглинає 10% колишнього "Укрсоцбанку". Ми хочемо привернути увагу до того, що росіяни приходять до нас не лише з мечем, але і з доларом", – заявив Олег Радик.

Учасниками акції також стали активісти організацій "Народна Самооборона Львівщини", "Варта 1", "Самооборона львівського Євромайдану" та "Варта 700".

Наталія Шелестак, керівник "Варта 700", додала: "Я хочу, щоб бізнес окупанта пішов навіки з нашої землі. Цими грошима фінансується війна, на якій гинуть наші хлопці. Готова хоч щодня приходити на такі похорони".

Зараз ви читаєте новину «У Львові поховали банк із російським капіталом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути