Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 14:22

У Львові червоно-чорний прапор висітиме разом із синьо-жовтим
16

Націоналісти на мітингу вимагали офіційно визнати прапор визвольної боротьби
Фото: Валерій Шмаков
Націоналісти на мітингу вимагали офіційно визнати прапор визвольної боротьби
Націоналісти на мітингу вимагали офіційно визнати прапор визвольної боротьби
Націоналісти на мітингу вимагали офіційно визнати прапор визвольної боротьби
Націоналісти на мітингу вимагали офіційно визнати прапор визвольної боротьби

Депутати Львівської міськради затвердили 9 пам'ятних дат, в які на адмінбудівлях міста вивішуватимуть червоно-чорний прапор поряд з синьо-жовтим.

Бандерівський стяг у Львові вивішуватимуть 1 січня, 3 лютого, 5 березня, 21 травня, у четверту неділю травня 14,30 червня, 30 липня та 14 жовтня. У ці дні червоно-чорний прапор розміщуватимуть і в сесійній залі міської ради.

За відповідне рішення проголосували 59 обранців.

"Унікальна ситуація, коли всі керівники фракцій виступили авторами ухвали. Ми маємо повагу до прапора нашої визвольної боротьби. У нас нині день єдності. Ніхто ніколи не має права нас посварити", - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Офіційно визнати прапор визвольної боротьби вимагали націоналістичні організації, які вийшли на пікет під стінами Ратуші. Активісти "Правого сектору", "Нацкорпусу", ВО "Свобода" та ГО "Сокіл" розгорнули перед Ратушею великий червоно-чорний стяг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астронавт повертає прапор України, що побував у космосі

Також перед входом до мерії встановили "Стовп ганьби" з фотографіями міського голови і депутатів, які не підтримали відповідну ухвалу під час голосування 15 лютого.

"Червноно-чорний прапор, стяг боротьби повинен і буде майоріти над державними установами Львова. Під цим стягом за Україну віддала життя не одна людина і продовжують віддавати. Усі знають – коли на синьо-жовтий прапор попадає кров, він стає червоно-чорний", - зазначив начальник штабу Національного корпусу Львівщини Святослав Сірий.

Після прийняття рішення активісти запалили фаєри та зачитали молитву українського націоналіста. Вони наголосили, що їхня акція є мирною. Але, якби рішення не прийняли, обіцяли діяти "всіма доступними політичними методами аж до проведення роз'яснень кожному депутату про українську історію".

Під час відпочинку в селі Микуличин Івано-Франківської області турист із Польщі зняв червоно-чорний прапор з будинку. Поляк зайшов у будинок і самовільно зняв червоно-чорний стяг.

Зараз ви читаєте новину «У Львові червоно-чорний прапор висітиме разом із синьо-жовтим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути