вівторок, 21 квітня 2015 16:25

Суші-фастфуд відкрив у Вінниці переселенець з Донецька
9

Фото: Анна Бова

Переселенець із Донецька, 30-річний Костянтин відкрив суші-фастфуд у Вінниці. На відкриття прийшли переселенці із інших міст Сходу, кримські татари, місцеві волонтери. До цього Костянтин мав мережу суші-барів у Донецькій області. Але все обладнання вивезти звідти не вдалося - дещо згоріло разом із приміщеннями, інше відібрали окупанти. У Вінниці бізнес довелося починати з нуля. Частину від наторгованих грошей буде перераховувати бійцям батальйону "Крим".

"Відкрили саме міні суші-бар, бо він не потребує нічого - ні алкоголю, ні додаткових меблів. Самий простий принцип, люди бачать все свіже, все готується в них на очах. Тобто ресторанна їжа за ціною фаст-фуду. З часом налагодимо доставку по місту. Частину коштів будемо перераховувати батальйону "Крим", бо там служать хороші хлопці, які багатьом допомогли там, на Сході", - розповідає Костянтин.

Перед переїздом до Вінниці чоловік побував в полоні у днрівців. За що заарештували - йому не пояснювали.

"Мене зупинили в жвавому місці, просто висмикнули із потоку машин озброєні люди. Сказали, що до з'ясування обставин. Всі гроші та автомобіль забрали. Три доби я був у копальні, нас тримали у металевих клітках, в одних були лавки, в інших вирвані автомобільні сидіння. Сидячи та стоячи спали. В туалет водили раз на день всіх разом. Поки я там був - їсти давали один раз - яблука. А от води було вдосталь, всі пили колу і швебс, це військові відбирали у водіїв-перевізників. Нас водили на роботу. Я працював у межах міста - копав, носив все, що скажуть. Багатьох відправляли працювати на передок під мінометними обстрілами. Багато з них не поверталися. Нас називали роботами і примушували роздягатися до пояса, аби легко відрізнити від штатських та військових", - згадує чоловік.

Про те, що втратив більшу частину бізнесу, нове житло та автомобіль - чоловік не шкодує. Головне - що виїхав та залишився живий. Повертатися в Донецьк не планує, навіть якщо там знову буде українська влада.

"Не хочу жити з тими людьми. Стільки жив, працював. Стільки колег, знайомих, з ким було багато спільних справ, бізнесу. А потім виявилося, що вони не такі, якими хотіли здаватися", - додає.

Зараз ви читаєте новину «Суші-фастфуд відкрив у Вінниці переселенець з Донецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути