субота, 20 жовтня 2018 04:12

Суддя пояснив, чому не ув'язнили зятя мера прикордонного міста

Автор: Тетяна САРАХАН
  Суддя Анатолій Кривошея пояснив, чому не ув'язнили зятя мера прикордонного міста Могилів-Подільський
Суддя Анатолій Кривошея пояснив, чому не ув'язнили зятя мера прикордонного міста Могилів-Подільський
Апеляційний суд Вінницької області виправдав зятя мера прикордонного міста Могилів-Подільський, що на Вінниччині Сергія Шевчука після річної судової тяганини.

Аби визнати його винним у замаху на вбивство замало доказів. Слідство не знайшло пістолет і не довело, що обвинувачений був на місці злочину та стріляв.

"Ми дійсно отримали докази, що потерпілий отримав вогнепальні ушкодження в сідницю та бедро. Однак не довели, що Шевчук був на місці скоєння злочину і стріляв в Олександра Коломійця. По-перше, у Шевчука не знайшли пістолета, з якого він стріляв чи інші докази, які б підтвердили участь в цьому. Сам потерпілий спочатку взагалі говорив, що не знає, хто його поранив", - каже суддя апеляційного суду Анатолій Кривошея.

За цих обставин і відсутності інших доказів винесли рішення виправдати Сергія Шевчука.

"Ми задовольнили всі клопотання сторони обвинувачення, дослідили повторно всі докази. Навіть допитали додаткових свідків і прийняли додаткові докази, які не подавала сторона обвинувачення в суді першої інстанції. Та стороні обвинувачення не сподобалося прийняте судом рішення", – говорить Анатолій Кривошея.

Сумніви й призвели до того, що Апеляційний суд Вінницької області залишив без змін вирок суду першої інстанції про недоведеність вини Сергія Шевчука.

"Краще нехай десять винних уникне покарання, ніж постраждає один невинний. Обвинувачений не повинен доводити свою невинуватість, а сторона обвинувачення має довести вину поза розумним сумнівом. Щоб суд, приймаючи рішення, не роздумував: був там Шевчук чи ні. Ми не повинні вибрати з двох версій найбільш вірогідну", - зауважує Кривошея.

Рішення апеляційної інстанції можна оскаржити до Верховного Суду упродовж трьох місяців.

"Я не розглядаю, що це рішення скасують. Це буде вважатись як недолік нашої роботи. Надіюсь, що наше рішення залишать у силі. Можливий варіант, що суд може скасувати апеляційний розгляд і вирок першої інстанції та спрямувати справу на новий судовий розгляд. В поліцію уже не повертають справу на досудове слідство", - зауважує суддя.

Автор: фото надане прес-службою Апеляційного суду Вінницької області
  Не довели вину Сергія Шевчука
Не довели вину Сергія Шевчука

Інцидент трапився в Могилів-Подільському у травні 2016 року. Зять міського голови, депутат міськради Сергій Шевчук нібито стріляв у свого опонента Олександра Коломійця.

У замаху на вбивство і звинувачували Сергія Шевчука. Його виправдали, бо не довели, що він вчинив цей злочин. Шевчука з-під варти звільнили.

Постраждалий Олександр Коломієць подав апеляцію, але Апеляційний суд Вінницької області залишив рішення суду першої інстанції без зміни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися подробиці затримання велосипедиста, який стріляв у поліцейських

До поліції Одеси надійшов виклик про стрілянину на вулиці Гайдара.

Стрілянину відкрив чоловік з вікна власної квартири. Очевидці повідомили, що правопорушник здійснив 3 постріла, на щастя ніхто не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «Суддя пояснив, чому не ув'язнили зятя мера прикордонного міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути