Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2024 21:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Сотні окупантів опинилися в оточенні на Вовчанському хімічному заводі - Forbes

Сотні окупантів опинилися в оточенні на Вовчанському хімічному заводі - Forbes
Сотні окупантів опинилися в оточенні на Вовчанському хімічному заводі. Фото: Главком

Сотні російських загарбників опинилися в оточенні на Вовчанському хімічному заводі через щільні обстріли українськими плануючими бомбами.

Нещодавно 30 росіян здалися в полон, ще близько 400 нікуди не можуть ні втекти, ні сховатися. Про це повідомляє Forbes.

Видання нагадує, що минулими вихідними кілька ворожих батальйонів намагались захопити хімічний завод в центрі Вовчанська. Місто було першою великою ціллю північного наступу РФ, який розпочався 10 травня і, ймовірно, мав на меті остаточне захоплення Харкова.

Однак ворожому північному угрупованню військ, чисельністю в десятки тисяч солдатів, так і не вдалося пройти Вовчанськ.

"Кілька українських бригад, у тому числі елітна 82-га десантно-штурмова бригада, йшли на північ, щоб зустріти росіян. Переозброєні боєприпасами, терміново доставленими зі Сполучених Штатів, українці билися з росіянами вулиця за вулицею, будівля за будівлею - і наприкінці травня зупинили їхнє просування", - йдеться у матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти активізувалися на Луганщині та хочуть захопити Борову - 3-я штурмова бригада

Там додали, що після кількох тижнів виснажливих боїв у місті, російські командири зробили сміливий крок і наказали захопити завод, щоб використати його як базу для спроби перейти через річку Вовча, яка утворює природне укріплення для українців, що захищали південну частину Вовчанська.

Але Сили оборони завадили ворожим планам та взяли в оточення близько чотири сотні окупантів, які були на заводі.

"У бій вступила українська авіація. Винищувачі МіГ-29 та Су-27 закидають на завод високоточні плануючі бомби американського чи французького виробництва", - наголосило видання.

Самі ж росіяни порівнюють бої у Вовчанську з двома найжорстокішими битвами за весь час війни: в Бахмуті та Авдіївці. Тоді російська авіація щодня скидала на Авдіївку десятки плануючих бомб, змушуючи українське військо відступити у лютому. Тепер ситуація повторилась, але під "дощем" бомб тепер сидять росіяни, зазначає видання.

З початку доби на фронті відбулося 86 бойових зіткнень.

На Харківському напрямку тривають два бойові зіткнення у районі Вовчанська. Протягом дня загальні втрати росіян складають тут 105 осіб (безповоротні і санітарні). Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Також на Харківському напрямку знищили один ворожий танк, одну БМП, дві артсистеми, вісім одиниць автомобільної техніки та одну - спеціальної техніки окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Сотні окупантів опинилися в оточенні на Вовчанському хімічному заводі - Forbes». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути