Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2024 20:30

Спецтема: Війна Росії проти України

На Харківському напрямку ЗСУ задвохсотили і затрьохсотили понад сотню росіян

На Харківському напрямку ЗСУ задвохсотили і затрьохсотили понад сотню росіян
ЗСУ протягом доби мінуснули понад сотню російських окупантів на Харківському напрямку. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

З початку доби на фронті відбулося 86 бойових зіткнень.

На Харківському напрямку тривають два бойові зіткнення у районі Вовчанська. Протягом дня загальні втрати росіян складають тут 105 осіб (безповоротні і санітарні). Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Також на Харківському напрямку знищили один ворожий танк, одну БМП, дві артсистеми, вісім одиниць автомобільної техніки та одну - спеціальної техніки окупантів.

"Після тривалого затишшя агресор активізувався на Торецькому напрямку. Українські воїни мужньо відбивають атаки ворога. Працюють наша розвідка, артилерія, авіація, безпілотні системи", - повідомив Генштаб.

Підрозділи авіації і ракетних військ та артилерії Сил оборони України завдали ударів по п'яти районах зосередження особового складу росіян, двох пунктах управління, командно-спостережному пункту, двом засобах ППО ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Бєлгородщині потужно вибухнуло. Відео вогню і диму

На Куп'янському напрямку відбулося дев'ять ворожих спроб вклинитися у наші оборонні рубежі. Продовжується відбиття двох штурмів у районах Синьківки і Берестового.

Лиманський: відбувається боєзіткнення поблизу Тернів. Кількість ворожих штурмових дій зросла до 11.

На Сіверському напрямку ворог вдавався до штурмових дій 14 разів. Триває бій поблизу Спірного.

На Краматорському напрямку окупанти не полишають спроб покращити своє положення у мікрорайоні Новий міста Часів Яр. Бойове зіткнення триває.

На Торецькому напрямку окупанти активізувалися і почали одразу п'ять штурмових дій - у районах Нью-Йорка, Північного і Південного. Сили оборони України контролюють ситуацію і дають відсіч агресору.

"Найбільшу активність противник виявляє на Покровському напрямку. Кількість бойових зіткнень з початку доби зросла до 26. Триває відбиття 12 атак росіян, зокрема у районах населених пунктів Новоолександрівка, Євгенівка, Новоселівка Перша та Сокіл", - повідомив Генштаб.

На Курахівському напрямку росіяни чотири рази здійснювали штурмові спроби на локації Красногорівки. Два бойові зіткнення продовжуються.

На Времівському напрямку українські воїни відбивають атаку окупантів у районі Урожайного.

Нових артилерійських ударів з території РФ зазнали прикордонні населені пункти Сумської області. Росіяни обстріляли село Тур'я з напрямку Графовка РФ. Вовківку і Ходиневорог обстріляли зі Старої Миколаївки РФ, Сидорівку - з боку Поповки РФ.

"За нами правда. Переможемо. Слава Україні", - звертається Генеральний штаб Збройних сил України.

За 844 дні втрати російських окупаційний військ в Україні становили 528 620 осіб. Сили оборони України знищили 15 307 броньовані машини, 7974 танків, 359 літаків, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен окупантів.

Російській армії не вдалося реалізувати Харківську операцію. Сили оборони України стримують і знищують російські підрозділи. Харківський напрямок посилено, сказав президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «На Харківському напрямку ЗСУ задвохсотили і затрьохсотили понад сотню росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути