вівторок, 13 листопада 2018 15:27

Шокували зарплатою лікарів після реформування

Шокували зарплатою лікарів після реформування
Лікар, який уклав договір з 1500-1800 пацієнтами, отримує 19 580 гривень.Фото: mandarin-news.kr.ua

Понад 250 тисяч мешканців Вінниці уклали декларації з 227 лікарями. Це найбільший показник по Україні, повідомляє директор департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради Олександр Шиш. Медики почали отримувати вищу заробітну плату. Лікар, який уклав договір з 1500-1800 пацієнтами, отримує 19 580 гривень, медсестра - 9 104 гривні.

Нагадаємо, щоб отримати медичну допомогу на "первинці" безкоштовно, необхідно підписати декларацію з сімейним лікарем. Лікаря обирають лише одного на власний розсуд, незалежно від місця проживання. У разі відсутості договору, пацієнт буде змушений власним коштом сплатити за консультацію і обстеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, хто не хоче підписувати декларації з лікарями

Сімейний лікар набирає 1800 пацієнтів, терапевт — 2000, педіатр — 900. У разі якщо лікар підписав декларації з достатньою кількістю пацієнтів - може відмовити у договорі, щоб не погіршити надання медичних послуг. Сплачується первинна ланка медицини напряму Національною службою здоров'я. Фінансування надходитиме на ЦПМСД, які стануть некомерційними комунальними підприємствами. На кожного пацієнта виділено 370 гривень на рік, сума буде зростати.

Зараз ви читаєте новину «Шокували зарплатою лікарів після реформування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути