вівторок, 28 березня 2017 11:56

Школярі розповіли про те, як економити енергоресурси
7

Фото: Школа "Надія"

24 березня 2017 року представники енергокоманди "Надія+" провели тренінг "Записки божевільного енергоаудитора, або як жити енергоощадно" у Першій львівській медіатеці. Школярі розповіли, як заощадити кошти в домашніх умовах, представили конкретні розрахунки у випадку заміни лампочок-жарівок на енергоощадні.

Львівська спеціалізована школа "Надія" бере участь у міжнародному проекті "Школа Енергії". Він реалізується Асоціацією "Енергоефективні міста України" за підтримки проекту "Створення енергетичних агентств в Україні", що впроваджується компанією "Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ". Це здійснюють за дорученням Федерального міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини.

У проекті задіяні 15 шкіл України, серед яких Львівська спеціалізована школа "Надія" з поглибленим вивченням предметів еколого-правового профілю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фізику, хімію і біологію вивчають в одному предметі

До енергокоманди входять учні 8-их класів. Команда щоденно проведить моніторингу енергоспоживання школи для подальшого аналізу та опрацювання. Для цієї роботи учні опанували програмний продукт uMuni.

Метою проекту є покращення енергоефективності та енергозбереження в школах, підняття рівня обізнаності школярів про витрати енергії та передача їм технічних знань з питань споживання енергії. Енергокоманда "Надія+" також проводить майстер-класи та тренінги під керівництвом куратора проекту, вчителя фізики Мар'яни Боднар для шкіл міста та області.

Зараз ви читаєте новину «Школярі розповіли про те, як економити енергоресурси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути