пʼятниця, 09 лютого 2018 04:25

Сиротам почали роздавати комунальні квартири

Автор: vin.gov.ua
  У Жмеринці показали комунальну квартиру, яку ділитимуть двоє сиріт
У Жмеринці показали комунальну квартиру, яку ділитимуть двоє сиріт

Держава почала виділяти гроші на купівлю соціального житла для дітей-сиріт. Ключі від 11 квартир роздають у Вінницькій області. Житло купили за 8 млн. грн.

Соціальне житло уже отримали жителі міста Жмеринка 22-річні Андрій Гринько та Владислав Лісовий. Хлопці стояли першими на квартирному обліку. Їм купили 2-кімнатну квартиру на двох.

"Сирота має право на 31,5 кв.м. житлової площі. У Жмеринці не знайшли для кожного хлопця окреме житло. Купили 2-кімнатну. Це вважатиметься комунальна квартира, яку сироти ділитимуть на двох. Владислав Лісовий одружений, то вселиться з дружиною. Додатково є великий підвал та земельна ділянка", - розповідає Gazeta.ua начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Дорош.

Квартири купують на вторинному ринку, в які можна поселятися одразу.

"Туди можна заходити і жити. Щоправда, там немає євроремонту. З цим може допомогти міська рада. Але хлопці чекати не хочуть. Кажуть, самі зроблять ремонт, тільки лиш би поселитися. Це краще, аніж орендувати житло по 2,5-3 тисячі гривень", - пояснює Тетяна Дорош.

Цьогоріч планують придбати ще приблизно 25 квартир для сиріт. На це з держбюджету виділили 17,4 млн. грн.

"Цим соціальним житлом вони будуть користуватися поки не отримають власної квартири, які нададуть згодом. Місцева влада з ними складає договір на проживання на конкретний час", - говорить керівник департаменту у справах дітей Тетяна Дорош.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кредити на утеплення житла даватимуть по-новому

До повноліття Служби у справах дітей спонукають опікунів та прийомних батьків відкладати гроші на купівлю житла для сиріт.

"В цьому році 10 дітям-сиротам опікуни і прийомні батьки помогли придбати житло. Діти виростуть і вони знають що ця хата їхня. За 5 років 40 дітей отримали житло", - додає чиновниця.

Сироти стають на квартирний облік соціального житла з 16 років. На цей час не мають власних квартир чи будинків 635 сиріт. Загалом житла потребують у майбутньому ще 377, яким від 3 до 18 років.

Зараз ви читаєте новину «Сиротам почали роздавати комунальні квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути