вівторок, 29 січня 2019 10:06

Сьогодні прощатимуться з викладачем історичного факультету

Сьогодні  прощатимуться з викладачем історичного факультету
27 січня в Полтаві на 58-му році життя помер Петро Киридон. Фото:pnpu.edu.ua

27 січня в Полтаві на 58 році життя помер Петро Киридон, доктор історичних наук, професор кафедри історії України, заслужений працівник освіти. Припускають, що він мав онкозахворювання.

"Останнім часом Петро Васильович хворів. Він помітно схуд. Однак справно ходив до університету, викладав, писав наукові статті та книги. Не раз бачила, що повертався додому на таксі. Але на здоров'я не скаржився. Для багатьох його смерть стала несподіванкою", - розповіла Віра Мелешко, завідувач кафедри української літератури ПНПУ.

Петро Киридон був спокійний і врівноважений. На роботу приходив рано. Ніколи ні на кого не підвищував голос. Завжди міг знайти потрібні слова для студентів або колег, якщо вони в чомусь помилилися.

"Знаю його понад 30 років. Жили колись в одному гуртожитку. Мав хорошу сім'ю. Допомагав дружині Аллі Миколаївні по господарству. Міг помити посуд або прибрати квартиру. Вони виховали чудову дочку Євгенію", - говорить Мелешко.

5 років тому у Петра Киридона перед захистом докторської дисертації стався інсульт. Але він здолав недуг.

Попрощаються з педагогом сьогодні, 29 січня, об 11:00 у морзі Полтавської обласної лікарні. Поховають на Чернігівщині, де він народився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сільського голову забрав рак шлунка

Петро Киридон закінчив з відзнакою Київський національний університет ім. Тараса Шевченка. З 1984-го почав працювати в ПНПУ. 2 роки служив в армії. А потім знову повернувся до Полтавського педуніверситету. У червні 1991-го захистив кандидатську дисертацію з історії. Кілька років був заступником декана, проректором з навчальної роботи, першим проректором. Рік виконував обов'язки ректора. У 2010-2013-х навчався в докторантурі історичного факультету КНУ ім. Тараса Шевченка. Незабаром захистив докторську дисертацію. Був доцентом, а потім професором кафедри історії України ПНПУ.

24 січня у Полтаві на 53 році життя помер Ігор Півень, директор Полтавського літературно-меморіального музею ім. Панаса Мирного.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні прощатимуться з викладачем історичного факультету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути