Ексклюзиви
середа, 22 червня 2016 18:13

"Садік капут!": У Львові театралізовано висміяли Садового в образі короля
7

Фото: Валерій Шмаков

Сьогодні, 22 червня у Львові на площі Ринок відбулась мовчазна акція протесту проти політики міського голови Андрія Садового "Наобіцяв, а не зробив". Під часу акції активісти показали костюмовану трагікомедію "Садік капут!".

Так, перед сходом в міську Ратушу активісти встановили трон міського голови під яким лежали пакети зі сміттям. На троні стояв Статут міста Львова. Оскільки сьогодні відзначають День скорботи і вшанування жертв війни акція була мовчазною. По праву сторону від трону активісти тримали плакати із обіцянками Андрія Садового, які він не виконав, а по ліву, ті які виконав, проте краще від цього львів'янам не стало.

Зокрема, можна було побачити такі написи: "Будинки воїнам АТО у стилі фігвам", "2006 р. – відкрив сміттєпереробний завод", "Більше мільярда гривень боргів", "Наобіцяв і не зробив громадську раду при ЛМР" та ін.

З початком вистави на імпровізовану сцену під фанфари вийшов придворний шут Шівців в масці радника Садового, керівника об'єднання "Самопоміч" Андрія Шевціва. На костюмі у нього наклаєні логотипи інтернет-видання Zaxid.net і 24 каналу, які пов'язують із Андрієм Садовим. Як пояснили активісти, Шівців - це такий літературно-казковий герой, який заворожує львів'ян аби вони закривали очі і вуха на реальні проблеми.

Далі на сцені з'являється король Садік в масці мера Львова Андрія Садового. Він йде, кланяючись публіці, а Шівців тримає над ним парасолю. Намагаючись сісти на трон Садік шпортається об пакети зі сміттям і падає. Шівців поспішає на допомогу та приносить йому гроші, а також підтанцьовуючи заворожує всіх аплодувати королю і одягає присутнім рожеві окуляри. Проте тут в образі ката приходить прокурор. На нього не діють чари Шівціва, тож він забирає короля Садіка та одягає на нього наручники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові активісти принесли сміттєві баки Садовому в мерію

Як пояснив голова ФГ "Рабів до раю не пускають" Іван Спринський активісти змушені вдаватися до таких методів привертання уваги, бо кінцевого пріорітету права на Львівщині схоже не існує.

"Існує один-єдиний сонцесяйний мер, який не з'являється на сесії міськради. Ми закликаємо його реально працювати, нехай вирішує проблеми, а не втікає від людей. Ми вимагаємо відповідальності по Грибовичах. Пройшло уже стільки часу, а немає ні плану дій, ні покараних, винних у трагедії. По комісії, яка працює по сміттєзвалищі ми не побачили жодного документа, навіть розпорядження про свторення самої комісії. Ми бачимо абсолютну бездіяльність та заговорення проблем", - кажуть активісти.

Також вони пообіцяли що акція буде безстроковою, тож під час наступної вистави король Садік розкаже про те як він заробив свій перший мільйон доларів.

Зараз ви читаєте новину «"Садік капут!": У Львові театралізовано висміяли Садового в образі короля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути