вівторок, 31 травня 2016 18:18

У Львові активісти принесли сміттєві баки Садовому в мерію
8

Фото: Валерій Шмаков

Сьогодні на позачергову сесію Львівської міськради щодо ситуації у Грибовичах активісти привезли два сміттєвих баки. За їхніми словами, смітники призначались для Львівського міського голови, який у свою чергу на сесію не прийшов. При цьому як перед входом в Ратушу так і в самій сесійній залі чергувало чимало поліції.

"Ми хочемо запросити Андрія Івановича до одного з двох смітників. А щоб не казали що це насильство ми принесли два, аби він міг собі вибрати – лівий чи правий. Також сьогодні хочемо проголосувати за недовіру міському голові. Адже особи, які мали дотичність до Грибовицького сміттєзвалища як мінімум мали бути відсторонені від виконання обов'язків. А на об'єктах, які мають 1-2 рівень небезпеки не проводиться ніяких протиаварійних навчань", - зазначив керівник ГФ "Рабів до раю не пускають" Іван Спринський.

Також сьогодні депутати Львівської міської ради включили в порядок денний сесії міської ради питання про недовіру міському голові.

"Перші три години цієї катастрофи наша влада була повністю бездіяльна. Распіратори і їжу для рятувальників почали підвозити волонтери Ми перші приїхали, троє нас активістів з Жовкви, бігали по тому сміттєзвалищу, шукали постраждалих. Бувало провалювались в сміття по коліна. Дамба там трісла в трьох місцях. Зараз ще й сезон дощів. Якщо станеться прорив найближчі села може затопити забрудненою токсинами водою. Це буде екологічна катастрофа. Чому не піднята Нацгвардія, поліція, а пацанів 18-20 років кинули без екіпіровки, рукавиць і в марлевих повязках за 2 грн?", - розповів друг рятувальника Андрія Вненкевича, який опинився під завалом в Грибовичах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівські депутати провалили недовіру Садовому

"На Грибовицькому сміттєзвалищі я провела до години часу і зараз приймаю ліки шоб вивести токсини з організму. А рятувальники перебувають там мало не постійно. Людям ставало погано і самих рятувальників доводилось рятувати в каретах швидкої. У мене питання до Садового – у нас у місті є муніципальна дружина, на яку виділяється чимало коштів. Чому діти без засобів захисту мають йти в те пекло поки наші муніципали займаються гонінням бабусь з ринків?", - зазначила активістка Наталія Шелестак.

За її словами, оскільки Грибовицьке сміттєзвалище перебуває всього за 3 км від Львова, місто стоїть на порозі екологічної катастрофи. Вже зараз з деяких спальних районів не вивозять сміття.

Зараз ви читаєте новину «У Львові активісти принесли сміттєві баки Садовому в мерію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути