Ексклюзиви
середа, 16 грудня 2020 10:24

Рятувальник зняв ліквідацію масштабної пожежі на екшн-камеру

Рятувальник зняв ліквідацію масштабної пожежі на екшн-камеру
У центрі Полтави згоріла історична будівля. Фото: pl.dsns.gov.ua

Прибувши на пожежу колишнього будинку Дворянського зібрання в Полтаві першим, рятувальник Ігор Гетало фіксував свої дії на камеру GoPro, закріплену на шоломі.

Він зняв динамічне відео ліквідації масштабної пожежі в самому центрі міста, опубліковане на YouTube-каналі "Будні рятувальника".

Перший підрозділ ДСНС прибув до будівлі, де в прибудові до історичної будівлі розміщувалися ресторан "Територія м'яса", о 4:30 на виклик охоронного агентства. Ігор Гетало разом з колегами оглядає місце події. Видно, що в ресторані вирує полум'я. Рятувальник в рацію повідомляє диспетчера, що є загроза розповсюдження вогню на історичну будівлю.

Пожежа швидко розгорається, Гетало просить направити на місце події людей та техніку. Він спочатку керував групою із 30 рятувальників. Коли прибуло підкріплення та розгорнули штаб порятунку, пішов гасити полум'я. Разом з одним із підрозділів пішов на розвідку всередину будівлі. Рятувальники були на 3-му поверсі, коли загорівся дах. Вибух балону надав пожежі нової сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція встановила особу загиблого у пожежі в Полтаві

Гасили пожежу понад 9 год. Про локалізацію на площі 600 кв. м повідомили о 9:15, о 13:06 пожежу ліквідували. Та ще понад добу біля згарища чергували рятувальники, оперативно заливаючи водою нові займання. До гасіння залучали 56 рятувальників та 14 пожежних машин.

9 грудня в центрі Полтави на вул. Соборності, 31 згорів колишній дім Дворянського зібрання, якому було 210 років. Спалахнуло в прибудованому літньому майданчику кафе. Вогонь повністю знищив розважальні заклади, розміщені в будівлі: ресторан "Тераса - Територія м'яса", пекарня "Булкин Дом", нічний клуб "Версаль", караоке-бар "ГраммофонЪ".

За рішенням суду, орендар ТОВ "Старнайт" повинно було знести прибудови, які визнали незаконними. Після завершення терміну оренди заклади мали припинити роботу та звільнити приміщення. Однак цього не сталося - нічні клуби та ресторан працювали незаконно без жодних дозвільних документів. За цей час заборгували оренди щонайменше 5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальник зняв ліквідацію масштабної пожежі на екшн-камеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути