четвер, 10 грудня 2020 00:45

Згорів 210-річний будинок

9 грудня в центрі Полтави на вул. Соборності, 31, згорів колишній дім Дворянського зібрання, якому було 210 років. Спалахнуло в прибудованому літньому майданчику кафе.

— О 4:30 охоронці приміщення повідомили про загорання. Спрацювала сигналізація, — говорить речниця служби із надзвичайних ситуацій Полтавської області Світлана Рибалко, 48 років. — Горіла покрівля на площі 150 квадратних метрів. Вогонь швидко охопив будівлю. На згарищі виявили тіло. Лежало на сходах.

На час гасіння пожежі центральну частину міста перекривали.

Будинок Дворянського зібрання спорудили 1810 року. Під час Другої світової війни був практично знищений. Його відновили 1946-го. Тут розміщувався кінотеатр ім. Івана Котляревського. Останні 10 років частину приміщень здавали в оренду. Працювали нічний клуб, караоке, ресторан "Територія м'яса".

Проти прибудови літнього майданчика виступали активісти. Суд постановив його демонтувати. Однак власник робіт не провів.

Зараз ви читаєте новину «Згорів 210-річний будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути