вівторок, 22 березня 2016 17:36

Росія готує війну проти кримських татар - Джемілєв

Росія готує війну проти кримських татар - Джемілєв
Фото: warfiles.ru

Можлива заборона російськими окупантами діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в Криму означатме війну всім татарам.

Про це під час виступу на засіданні Радбезу ООН 18 березня заявив лідер кримських татар Мустафа Джемілєв, передає "Українська правда".

За його словами, якщо суд ухвалить таке рішення, це може означати початок масових репресій не тільки проти 33 членів Меджлісу, а й усієї системи національного самоврядування кримських татар, що складається також із 248 постійних делегатів Курултаю, близько 2300 членів місцевих і регіональних меджлісів по всьому Криму.

"З точки зору окупантів, вони будуть винні, що їх обрали кримські татари як своїх представників. Це означає війну й репресії проти всього кримськотатарського народу", – заявив Джемілєв.

Він додав, що російські окупанти вже проводять масові репресії проти кримських татар. Зокрема, з-понад 200 проведених за останній час обшуків близько 95% становлять будинки, школи і мечеті кримських татар. Обшукують із грубим порушенням закону.

"З метою залякування застосовують також арешти і судові процеси за зовсім неправосудними звинуваченнями над людьми, що не визнають законності окупації Криму", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські татари мають більше прав на півострів, ніж Росія.

Джемілєв нагадав, що Росія змушує всіх незгодних залишати Крим, створюючи їм нестерпні умови життя. Зокрема, ті, хто відмовилися від паспортів РФ, не можуть ні вчитися, ні працювати, ні оформити власність, навіть користуватися медичною допомогою.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує війну проти кримських татар - Джемілєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути