вівторок, 02 червня 2020 01:00

Ройтбурда знову звільнили з посади директора Одеського художнього музею

Ройтбурда знову звільнили з посади директора Одеського художнього музею
Ройтбурда знову звільнили. Фото: Думская

Одеський апеляційний суд скасував рішення Приморського районного суду Одеси, яке поновило художника Олександра Ройтбурда на посаді директора Одеського художнього музею.

Апеляцію подала Одеська міська рада, рішенням якої у вересні 2019 року Ройтбурда і було звільнено, повідомляє видання "Думская".

Апеляційний суд скаргу задовольнив частково: з одного боку, відкинув аргументи, що художника назначили на посаду незаконно, з іншого — підтвердив низку порушень: зокрема те, що він проводив у музеї концерти, не пускав до фонду музею з перевіркою місцевих депутатів і провів ремонт без погодження з міськрадою.

Ройтбурд у Facebook написав: "Боротьба триває. Завтра почнемо рефлексувати. Я сподіваюсь, в Україні, крім дивних судових рішень, ще діють закони з великої літери "З"".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники музеїв виступили проти їх відкриття

Нагадаємо, рішення про звільнення Ройтбурда з посади директора музею ухвалила Одеська обласна рада за підсумками голосування у вересні 2019 року, проте художник фактично продовжував виконувати свої обов'язки. Він одразу заявив, що оскаржуватиме звільнення в суді та назвав його "реваншем ідіотизму". Обласна держадміністрація не стала розривати контракт із художником.

Художника звільнили з другої спроби — перша відбулася ще 16 серпня 2019 року. Тоді питання внесли в попередній порядок денний, але пізніше його звідти прибрали.

У лютому 2020 року Приморський районний суд Одеси визнав незаконним звільнення українського художника Олександра Ройтбурда з посади директора Одеського художнього музею.

Зараз ви читаєте новину «Ройтбурда знову звільнили з посади директора Одеського художнього музею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути