середа, 20 листопада 2019 18:33

Психолог, що позбавляє залежностей, уперше в Україні показує художню виставку

У Львові відкривається виставка відомого у Чехії психолога з України Ростислава Прокоп'юка.

21 листопада о 14:00 в пабі "Дублін", що на вулиці Вірменська, 1а, він покаже свої роботи акриловими фарбами поєднані з фотографією.

Автор: Валерій Шмаков
  Ростислав Прокоп'юк уперше покаже свою виставку в Україні
Ростислав Прокоп'юк уперше покаже свою виставку в Україні

Він - громадський активіст, співзасновник громадського об'єднання "Зміна реальності" в Києві, автор двох книг, психолог у галузі позбавлення залежностей за унікальною авторською методикою. Виставку відкриє уперше в Україні після 28 років проживання в Чехії.
Вже кілька років періодично прилітає з Праги і допомагає в питаннях посттравматичних синдромів та збирає на своїх виставках ліки для Військового госпіталю в Києві. Його благодійний проект називається "Подай руку Україні".

Психолог підтримує українських митців в Чехії, допомагаючи з організацією концертів і презентацій. В 2006 році за свій метод лікування був записаний до швейцарської енциклопедії who is.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останній автопортрет Малевича і триметрова стіна з бурштину: відкрили виставку на вокзалі

Декілька разів на рік влаштовує тури Україною "Зміни свою реальність", де позбавляє від куріння, ігроманії, алко- та наркозалежностей. Вилікував близько двох тисяч пацієнтів Чехії, Австрії, України.

"Творчість мене бавить. Я працюю з людьми, їхньою підсвідомістю, позбавляю залежностей. Після сеансів часто хочу малювати. Фотографування теж уже як стиль життя. Зацікавився якось акрилом. Фарба швидко сохне. Не встигаєш довго роздумувати. Оце моє! Я дуже спонтанний. Не знаю на 2 хвилини наперед, що буде на картині. Починаю лити фарби і тільки тоді бачу, що з цього виходить. Ще важливо вчасно зупинитись. Питали як називається мій стиль, а я про це не думав. Також граюся з фотографією. Розтягую її, малюю по верху акрилом. Так передаю емоцію. Застосовую роботи також в арт-терапії", - розповідає митець.

12 липня 2019 року його шоколадна картина "На хвилях" потрапила до книги рекордів Чехії.

До 17 грудня всі охочі матимуть змогу придбати картини і фото. Виручені кошти активіст передасть волонтеру Сергію Притулі.

У столичній галереї "Маяк" відкрили виставку No Matter присвячену красі людських шрамів і прийняттю себе. Фотографиня Вікторія Рой відзняла 15 героїв, а журналістка Еліна Гард взяла у них інтерв'ю. Робота тривала 2 місяці.

Зараз ви читаєте новину «Психолог, що позбавляє залежностей, уперше в Україні показує художню виставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути