субота, 22 липня 2017 07:08

Протестувальники топили шоколадки Roshen біля адміністрації

Протестувальники топили шоколадки Roshen біля адміністрації
Шоколад Roshen топили біля Вінницької облдержадміністрації Фото: vezha.vn.ua

100 днів тому учасники акції "З газу – на керогаз" біля Вінницької державної адміністрації топили шоколадки Roshen. Поламали і скидали їх каструлю, яку гріли не керогазі. Таким чином висловили невдоволення абонплатою на газ, яку запровадила НКРЕКП.

"Центр влади – це обласні адміністрації, це вертикаль Президента. І ми розуміємо, що в НКРЕКП – двоє людей – це представники Президента, двоє людей – представники Кабміну, і одна людина – від громадськості. Тобто, це п'ятеро людей, які приймають отакі безглузді рішення. І для людей просто дико, що чиновники не прорахували свого рішення заздалегідь, а спочатку ввели оцю абонплату, яка дуже вдарить по кишенях бідних людей, а потім, начебто під тиском Порошенка і Гройсмана, які після суспільного резонансу висловилися проти такого рішення, абонплату призупиняють", - вважає учасник акції Анатолій Банах.

Активісти кажуть, що не проти абонплати, однак не в такому вигляді, як запропонувала НКРЕП. Вони вважають, що має бути відокремлена плата за газ як товар і за транспортування. Однак, наголошують, нововведення не має збільшувати комунальні платіжки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонили побори в школах: що змінилося за 100 днів

"На відкритому засіданні 10 квітня 2017 прийнято рішення НКРЕКП щодо скасування попередніх рішень про встановлення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу як плати за потужність. Будуть здійснені розрахунки з метою непідвищення загального рахунку для побутових споживачів, проведення консультації з громадськістю та урядом та внесення відповідних змін до рішень НКРЕКП", - відповів на один із депутатських запитів голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

Введення абонплати на газ тимчасово призупинили і тривають консультації по механізму її запровадження.

19 липня депутати Вінницької обласної ради відмовились підтримувати власників нерозмитнених авто. Активісти громадських організацій просили їх прийняти звернення до Верховної Ради про підтримку нових автомобільних законів. Вони дозволять ввозити з-за кордону авто старше 2010 року випуску.

Зараз ви читаєте новину «Протестувальники топили шоколадки Roshen біля адміністрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути