Ексклюзиви
субота, 18 травня 2013 10:24

"Просимо вибачення за незручності" - у Черкасах через "Вставай, Україно" скасували автобуси на Київ

Сьогодні вранці на автостанціях Черкас з'явилися оголошення, що автобуси в Київ скасовані до 9.00. перевізники кажуть, що так їм заборонили везти опозиційних активістів, які вирішили їхати на акцію самостійно. Ті автобуси, яким вдається виїхати, відправляються із затримкою на годину.

О 6.00 на автостанції біля Площі Богдана Хмельницького пасажири заходять у автобус "Неоплан". Більшість місць заповнена. На касі висить оголошення "18 травня з 4.00 до 9.00 рейси на Київ скасовано. Просимо вибачення за незручності". Відмінили шість автобусів. Касирка постійно з кимось говорить по телефону.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Яценюк у метро власноруч роздавав агітки за "Вставай, Україно!"

"Мав виїхати о 5.30, - каже водій. - Поїду, як випустять. Поки не випускають".

Люди обурюються, але їхати більше немає чим. Навпроти на парковці стоїть близько 10 автомобілів. У деяких сидять чоловіки в цивільному.

"Та міліція, акція ж сьогодні, то дивляться, щоб ніхто не поїхав", - розмовляють між собою двоє чоловіків.

На автостанції біля статуправління на вулиці Дашкевича київські автобуси відмінили з 4.00 до 8.15. скасували 5 рейсів. Автобус "Чигирн-Київ" затримують на 40 хвилин. Пасажири обурюються.

Автор: Фото: Ірина Патлатюк
 

"Київ не приймає наші автобуси. Якщо випустимо їх на виїзді завернуть все одно", - каже касирка.

Люди починають сваритися, бо є тільки 2 місця і 5 бажаючих.

"Я вчора приходила тричі, бо в новинах було, що автобусів на Київ не буде. Тут сказали — все нормально поїдете. Записуватися треба тільки на перший рейс. Але його не було. Стою вже годину - автобусів нема, - каже черкащанка Наталя Кузьменко. - Ми не опозиція, їдемо на форум жіночий. Чому не пускають?".

"Я 20 хвилин маршрутку чекала, - каже Надія Парфьонова. - Сьогодні робочий день, а містом їхати немає чим. Вчора кожні 6 хвилин ходили. Такого ще не було".

За 100 метрів біля Драматичного театру відправляється маршрутка "Богдан" з написом "Нерегулярні перевезення". У ній біля 30 осіб. Кажуть, що на антифашистський мітинг. Одразу під'їжджає автобус "мерседес", теж з написом "нерегулярні перевезення". Кажуть, теж в Київ. За 20 хвилин центром міста проїжджає ще два автобуси "Нерегулярні перевезення" вщерть заповнені людьми.

"Вам треба було в три години ночі прийти на Дружбу народів, - каже таксист, - там до 10 великих автобусів із студентами відправлялося проти фашистів виступати. Їдуть гроші заробляти".

Автор: Фото: Ірина Патлатюк
 

Зараз ви читаєте новину «"Просимо вибачення за незручності" - у Черкасах через "Вставай, Україно" скасували автобуси на Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути