неділя, 13 червня 2021 12:23

Президента оштрафували за недотримання карантину

Президента оштрафували за недотримання карантину
Президент Бразилії Жаір Болсонару з початку пандемії заперечував небезпеку коронавірусу і фактично саботував в країні національний карантин. Фото: REUTERS

Президент Бразилії Жаір Болсонару під час мотопробігу не дотримувався запроваджених обмежень через коронавірус.

Тепер повинен сплатити штраф - майже €90 за те, що він не носив захисну маску під час мотопробігу байкерів у Сан-Паулу, що пройшов у суботу, 11 червня. Про це пише DW.

Аналогічні штрафи сплатять його син Едуардо Болсонару та міністр інфраструктури Тарчизіо Гомес, які також були без захисних масок і не дотримувались дистанції під час цього заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Аргентини вляпався у скандал

Від початку пандемії коронавірусу Болсонару виступав проти використання захисних масок, дотримання ізоляції та дистанції. Він називав коронавірус "маленьким грипом" і згодом сам ним інфікувався. Попри це, він продовжував критикувати заходи бразильських штатів та муніципалітетів щодо стримування коронавірусу, зокрема, через їхній вплив на економіку.

У березні кількість загиблих від коронавірусу в Бразилії вийшла з-під контролю. У країні з населенням 211 млн людей померло понад 66,5 тис. осіб. Щоденна смертність від хвороби виросла до рекордних 3869 смертей - це найвищий показник від початку пандемії. Загалом, у країні померли понад 322 тис. осіб, а перехворіли 12,7 млн.

Зараз ви читаєте новину «Президента оштрафували за недотримання карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути