Ексклюзиви
вівторок, 06 грудня 2016 15:05

Премію Руданського несподівано збільшили до 14 тисяч гривень

Премію Руданського несподівано збільшили до 14 тисяч гривень
фото: Тетяна САРАХАН

Сьогодні, в облдержадміністрації збільшили винагороду переможцям Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського. Про це повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

"Зазвичай лауреату вручається грошова винагорода в сумі 6 тисяч гривень, а кандидатам, які посіли друге та третє місце - дипломи та заохочувальні грошові винагороди в розмірі 2 тисяч. Сьогодні треба визначитись журі про збільшення суми грошової винагороди лауреату та дипломантам і внести зміни у положення", - сказав заступник голови ОДА Ігор Івасюк.

Цьогоріч лауреат Премії отримає 14 тисяч гривень, а дипломанти, що посядуть друге та третє місця за кількістю набраних голосів отримають по 3 тис. грн.

Переможця, чия книга здасться найцікавішою, оберуть 16 грудня.

Щорічну літературну премію імені Степана Руданського назвали іменем українського поета-гумориста Степана Руданського.

Премія заснована у 1994 року колективним сільськогосподарським підприємством ім. С. Руданського села Хомутинці Калинівського району Вінницької області та Вінницькою організацією Національної спілки письменників України. Статус Всеукраїнської отримала у 2006 році.

За цей час премію вручено 34 переможцям

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Письменник отримав премію за роман із одного речення

У січні лауреатом всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського став поет-гуморист 80-річний Олексій Бойко з села Пиків Калинівського району.

Нагадаємо, свято сатири та гумору святкують із 1981 року.

2014-го святкували 180-ту річницю. Головною подією стало відкриття пам'ятника поету з граніту та бронзи на центральній площі Калинівки. Фахівці оцінили погруддя у 800 тис. грн. Автором монументу став скульптор Петро Антип. Його вважають одним з кращих митців Європи у цьому напрямку. Він відмовився від гонорару.

Степан Руданський родився у селі Хомутинцях Калинівського району. Писав співомовки. Прославився піснею "Повій вітре на Вкраїну".

Зараз ви читаєте новину «Премію Руданського несподівано збільшили до 14 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути