четвер, 10 листопада 2016 16:41

Письменник отримав премію за роман із одного речення

Письменник отримав премію за роман із одного речення

Ірландський письменник Майк Мак-Кормек отримав премію Голдсмітського університету за роман "Сонячний корсет" з одного речення. Про це повідомляє ВВС.

У творі розповідають про інженера на ім'я Маркус Конвей, який воскрес із мертвих.

"Політика, сім'я, мистецтво, шлюб, здоров'я, громадянський обов'язок та екологія - лише деякі теми, яких торкається автор в ході оповіді", - прокоментував перемогу Мак-Кормека голова журі, професор Блейк Моррісон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секс, наркотики і кармонадлі - Винничук написав роман про окупований Львів

Сам лауреат премії закликав видавців приділяти більше уваги авторам-експериментаторам. "Читачі розумні. Вони впораються", - висловився письменник на захист нових літературних форм.

"Чоловік написав роман з одного речення й отримав премію. Книга має 223 сторінки. Одне речення. 223 сторінки. Усі, хто гнав бочку на нескінченні речення Оксани Забужко - усвідомте свою жалюгідність", - каже культурний оглядач Олена Чіченіна.

Мак-Кормек став третім за останні три роки автором з Ірландії, отримав престижну нагороду й премію 10 тис. фунтів.

Літературну премію Голдсмітського університету заснували 2013 року.

9 українських книжок відзначили на 68-му Франкфуртському міжнародному книжковому ярмарку - Frankfurter Buchmesse. Щорічно його проводять у середині жовтня в німецькому місті Франкфурт-на-Майні.

Зараз ви читаєте новину «Письменник отримав премію за роман із одного речення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі