четвер, 27 жовтня 2016 14:15

9 книжок з України отримали нагороди 68-ї Frankfurter Buchmesse
9

9 українських книжок відзначили на 68-му Франкфуртському міжнародному книжковому ярмарку - Frankfurter Buchmesse. Щорічно його проводять у середині жовтня в німецькому місті Франкфурт-на-Майні.

Вперше премію Global Illustration Award отримало видання з України. Нагорода за найкращі ілюстрації та обкладинки дісталася львівським художникам Роману Романишину і Андрію Лесіву з творчої майстерні "Аґрафка" за обкладинку до книжки "Джордж і таємний ключ до Всесвіту" Люсі і Стівена Хокінґів. Перемогу вибороли серед більш як 10 тис. робіт із 50 країн.

 

Люсі і Стівен Хокінґ "Джордж і таємний ключ до Всесвіту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Франкфурському ярмарку вкрали всі книжки про Україну

До каталогу The White Ravens 2016 - добірки Мюнхенської бібліотеки найкращих книжок світу для дітей і підлітків потрапили два українські видання. "Хто росте у парку" Катерини Міхаліциної з ілюстраціями Оксани Булли - назвали книгою року. Також відзначили "Вітер з-під сонця" Оксани Лущевської.

 

"Вітер з-під сонця" Оксани Лущевської.

 
Катерина Міхайліцина "Хто росте у парку"
6 українських книжок увійшли в колекцію Stiftung Buchkunst. До неї зараховують найкращі видання ярмарки. Це "Війна, что змінила Рондо" Романа Романишина та Андрія Лесіва, "Шептицький від А до Я" Галини Терещук і Оксани Думанської, "Чоловіки, жінки і діти" Юлії Мусаковської, The Ukrainian Academy of Art Олени Кашуби-Вольвач, "Кайдашева сім'я" Івана Нечуя-Левицького в оформленні Лєри Схемки, і "Ташенька і кактус"Слави Шульц.
 
Роман Романишин та Андрій Лесів "Війна, что змінила Рондо"
 
"Юлія Мусаковська "Чоловіки, жінки і діти
 
Олена Кашуба-Вольвач The Ukrainian Academy of Art
 
"Кайдашева сім'я " в оформленні Лєри Схемки
 
Слава Шульц "Ташенька і кактус"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли наважилася писати відверті еротичні тексти, почався тиск і несприйняття" - Леся Мудрак

Торік у Frankfurter Buchmesse взяли участь близько 7 тис. експонентів. Форум відвідали 270 тис. людей. Захід висвітлювали 9 тис. журналістів. Загальна площа експозицій - 172 тис. кв м.

Історія Франкфуртської книжкової виставки налічує понад 500 років. Її заснування пов'язують із першодрукарем Йоганном Гуттенбергом, який жив у сусідньому від Франкфурта місті Майнці. За життя Гуттенберга книготорговці влаштували тут перший у світі книжковий ярмарок. Новітня історія виставки почалася 1949-го. Відтоді її проводять щорічно. Це - найбільший книжковий форум світу.

Зараз ви читаєте новину «9 книжок з України отримали нагороди 68-ї Frankfurter Buchmesse». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі