пʼятниця, 12 березня 2021 16:50

Полтаву сколихнула історія, як дитину викинули з тролейбусу. Насправді - ні

Полтаву сколихнула історія, як дитину викинули з тролейбусу. Насправді - ні
Дитина поскаржилася на кондуторку тролейбусу за застосування сили, якого насправді не було. Фото: facebook.com/BogdanBusPlant

У Полтаві 10-річна школярка поскаржилася матері, що кондукторка міського тролейбуса викинула її з транспорту, у результаті чого дитина сильно вдарилася головою. Навіть описала співробітницю, яка того ранку дійсно була на маршруті.

Та після розслідування з'ясувалося, що кондукторка непричетна. Дівчинка все вигадала, щоб не йти до школи, повідомляє "Полтавщина".

Історія про те, що на полтавській зупинці кондукторка тролейбусу виштовхнула 10-річну дівчинку з салону, з'явилася в соцмережах того ж дня.

"У Полтаві 9 березня, близько 8:15, сталася жахлива подія. Моя сестра намагалася дістатися до школи міським транспортом. На зупинці біля 4-ї поліклініки, при спробі піднятися в кільцевий тролейбус, її з транспорту виштовхнула кондукторка. Виштовхнула так, що дівчинка впала і забилася головою об бруківку. Зі слів дитини, на зупинці в цей час була лише бабуся, яка сіла в цей тролейбус. Невже тролейбус був пустий? Люди, що з вами трапилось? Дівчинка госпіталізована з закритою черепно-мозковою травмою. В дитини проблеми з зором. Не будьте байдужі. Якщо стали свідком цієї події, зверніться до поліції", - ідеться в дописі.

Повідомлення викликало неабиякий резонанс - на співробітників та керівництво КП "Полтаваелектроавтотранс" посипалися звинувачення та прокльони.

Як розповів виданню керівник ПЕАТ Євгеній Зайцев, 9 березня до підприємства звернувся старший брат дівчинки. Та зі слів молодшої сестри передав опис кондукторки, яка начебто виштовхнула дівчинку - "червона кофта, окуляри".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маршрутник вигнав із автобуса дитину з багатодітної сім'ї

На транспортному підприємстві одразу розпочали внутрішнє розслідування. З'ясували, які тролейбуси проїхали в певний проміжок часу через цю зупинку. Переглянули внутрішні камери спостереження - жодного інциденту не було. А також з'ясували, що в одному з тролейбусів у цей час працювала кондукторка, схожа за описом дівчинки.

"Вона заперечила те, що викинула дитину з тролейбуса. Однак, це тільки слова, тому ми продовжили розбиратися в ситуації", - повідомив керівник комунального підприємства.

12 березня в приміщенні комунальної центральної диспетчерської Євген Зайцев особисто разом із представником диспетчерської та начальником служби руху переглянули запис із відеокамери спостереження, що встановлена на зупинці "4-та поліклініка".

Запис показав, що 9 березня дівчинка перебувала на зупинці в проміжок часу з 08:04 до 08:19. Вона пересувалася зупинкою. Інколи підходила до дерева, біля якого зупиняються тролейбуси. Потім набрала телефоном матір і повідомила про те, що її виштовхнули.

Після цього до диспетчерської запросили матір дівчинки. За годину вона приїхала разом з поліцією. Разом із нею знову переглянули відеозапис. Матір дівчинки була шокована побаченим.

"Особливо тяжко від того, що до цього донька ніколи не говорила неправду", - коротко прокоментувала ситуацію жінка.

Під Києвом водій маршрутки №716 виштовхав із салону підлітка, який запитав про пільги. У хлопця було посвідчення, що дає право на такий проїзд. Однак маршрутник стверджував, що це місце вже зайняте.

Зараз ви читаєте новину «Полтаву сколихнула історія, як дитину викинули з тролейбусу. Насправді - ні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути