середа, 12 вересня 2018 04:15

Перевізники пояснили, чому суттєво подорожчав проїзд

Автор: vinnitsa.info
  На Вінниччині подорожчав проїзд: перевізники назвали причини
На Вінниччині подорожчав проїзд: перевізники назвали причини

У Вінницькій області в пасажирських автобусах подорожчав проїзд. Вартість квитка підняли до 20 % на приміських маршрутах. На міжміських маршрутах — до 11%.

Перевізники зробили розрахунки, що кілометр проїзду коштує 1,01-1,41 грн. До цього часу було 81 коп.У приміських маршрутах ціна проїзду подорожчала на 5 гривень.

"На засіданні перевізників обговорювали, що б поки не піднімати вартість проїзду. Але за 3 дні паливо виросло на 3 гривні. Найдешевша солярка була 26 гривень. А через день - 28. Це вже ні в які рамки не лізе. Дуже різко зросла ціна на запчастини. Почали на зиму замовляти по оптовій ціні колеса по 4300 гривень за одне. Забрали з складу останні, а вже замовляти довелось по 4600", - говорить Gazeta.ua перевізник Сергій Кривешко.

Також на подорожчання проїзду вплинули зарплати водіїв.

"Такого голоду кадрів, як зараз ще не було. Маю 4 вільні вакансії. Стоїть автобус. Нема кому сісти за руль. Прошу водіїв у їхній вихідний перекрити маршрут", - каже перевізник.

Монетизація, яку мали увести, мала б дати поштовх аби автобусні маршрути працювали у звичному режимі. 20-25 відсотків, які перевізники могли б отримати від монетизації допомогли б оновити транспорт і підняти водіям зарплату.

"Цілком можливо, що подорожчання не було б, якби ввели монетизацію пільг. Пасажирам-пільговикам у Вінницькій області мали заплатити 242 мільйона гривень. Ці гроші мали виплатити з місцевих бюджетів. Фінансування не знайшли. Монетизацію вирішили пригальмувати і віз стоїть там, де стояв", - пояснює Кривешко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники взяли 5,5 млн євро кредиту заради електронного квитка

Якщо автобусний маршрут збитковий, його має оплачувати місцева рада.

Є два можливі шляхи вирішення цієї проблеми. Перший - тариф, який би давав можливість перевізникам забезпечувати рентабельність своєї роботи. Другий варіант - дотування місцевих органів самоврядування. Тобто громади, яка там проживає.

Зараз ви читаєте новину «Перевізники пояснили, чому суттєво подорожчав проїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути