субота, 15 грудня 2018 15:20

Спростували російський фейк про захоплення церкви

Спростували російський фейк про захоплення церкви
У РФ спробували влаштувати провокацію. Фото: УНІАН

Російський "Союз православних журналістів" заявив з посиланням на власні джерела про захоплення Свято-Преображенський кафедрального собору РПЦ в Україні у Вінниці.

"Вранці до кафедрального собору Вінниці під'їхали близько 20 молодих людей спортивної статури і відібрали в охорони ключі від усіх приміщень комплексу. "Забирайте свої речі і йдіть", - заявили вони представникам церкви", - йдеться в заяві, повідомляє "Українська правда".

ТАСС з посиланням на главу інформаційно-просвітницького відділу РПЦ в Україні архієпископа Климента повідомило, що той підтвердив інформацію про захоплення.

"За його словами, група молодих людей після ранкового богослужіння попросила священиків покинути будівлю і віддати електронні ключі від храму. Також навколо собору невідомі виставили охорону. Є інформація про те, що Служба безпеки України активно зараз намагається примусити священиків Вінницької єпархії підтримати автокефальні настрої", - заявив Климент, пише російський ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднавчий собор розпочався з 2-годинним запізненням

У свою чергу у прес-службі Вінницької єпархії заявили, що повідомлення СПЖ є фейковим і провокативним та має на меті створити напругу серед віруючих у Вінниці.

"З 1991 року фактично і з 1993 року юридично приміщення Спасо-Преображенського кафедрального собору Вінниці передані у постійне безоплатне користування релігійній громаді собору і на даний момент залишаються у користуванні громади. На даний час у Спасо-Преображенському соборі спокійно: звершуються богослужіння і відправляються треби для парафіян храму", - зазначили у єпархії.

У відділі комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області заявили, що до правоохоронців інформація про нібито захоплення собору РПЦ в Україні не надходила.

Столична поліція затримала двох людей із небезпечними предметами на площі перед собором Святої Софії, де розпочався Об'єднавчий собор українських православних церков. Про це повідомив журналістам начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Зараз ви читаєте новину «Спростували російський фейк про захоплення церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути