четвер, 20 червня 2019 12:23

Офіціант розповів про невдалий досвід роботи

Офіціант розповів про невдалий досвід роботи
Студент розповів про роботу офіціанта. Фото: k2bar.com

19 - річний студент Роман Мазур з Вінниці влаштувався на роботу офіціантом. Хлопець розповів Gazeta.ua, чому він розчарувався у цій професії.

"Довго шукав роботу на літо. Через інтернет знайшов вакансію офіціанта. Прийшов на співбесіду в ресторан. Директор розказав правила роботи. У обов'язки офіціанта входить натирати посуд, обслуговувати гостей. Забороняється покидати заклад протягом дня. Обід - 15 хвилин. За те, що вилка впаде на підлогу - штраф 700 грн. За кожну брудну підставку під прибори - 50 грн. Зарплата - 200 грн в день. Тобто за місяць зарплата буде приблизно 4000 грн", - каже Роман.

Стажування триває тиждень. Не оплачується. У перший день постійно ходив за офіціантами і дивився, як вони працюють. Через декілька днів здав меню і почав обслуговувати столи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бариста поділилась секретами і тонкощами заробітків

"Офіціанти забирають замовлення з кухні. Там нема де розвернутися. Підлога брудна і слизька. Є три повари, всі чоловіки кавказької національності з бородою. Не носять маски для бороди, головний убір є тільки в одного. Про санітарні норми тут не чули", - розповів хлопець.

Ресторан часто замовляють під бенкети. Коли гості приносять з собою алкоголь - офіціанти і адміністратори відливають трохи собі і п'ють на робочому місці. Був випадок, коли їхню систему викрили - звільнили 2 офіціанта і адміністратора.

Робочий день з 8:00 - 23:00. Додому приходив о 3 ночі, бо доводилось ставити столи на місце та прибирати, через недостатню кількість персоналу. Поки прибирали знаходили тарганів у кухні, в залі.

На другий тиждень моєї роботи підлітки святкували день народження. Батьки домовились з адміністратором, щоб діти пити алкоголь. Вони розважались, вийшли на вулицю. Коли зайшли назад - було чути різкий запах трави. Викликали поліцію. Ті завели кримінальну справу і директору довелося закрити ресторан.

"За 2 тижні роботи нарахували 2000 грн. З них, 200 вирахували за недомиті підставки й 700 за те, що прибор випадково впав на підлогу. На руки отримав 1100 грн. Чайових майже не було. Одного разу дали 100 грн. Довелося їх ділити з баром і кухнею", - каже Роман Мазур.

В Одесі офіціанти заробляють меньше - від 200 до 300 грн на день. В сусідній Польші можна отримати від 2 тис грн в день.

Зараз ви читаєте новину «Офіціант розповів про невдалий досвід роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути