Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2018 17:18

Назвали трійку міст, яким заборгувала держава

Назвали трійку міст, яким заборгувала держава
Одну з найменших заборгованостей має Вінниця. Фото:www.volynnews.com

Борг держави із відшкодування пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг перед Львовом є одним з найбільших в Україні. Натомість одну з найменших заборгованостей має Вінниця.

Департамент фінансової політики ЛМР проаналізував заборгованість перед різними обласними центрами із відшкодування наданих пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, - про це пише ZAXID.NET

Станом на 1 січня Вінниці держава була винна найменше – 6,7 млн грн, що становило 18 грн на 1 мешканцям. Другим є Тернопіль, однак заборгованість перед ним становила суттєво більше - 120 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Монетизація субсидій: як отримати "надбавку" до пенсії

Натомість найбільша заборгованість із відшкодування державою наданих пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг є у Києві (1,47 млрд грн), Харкові (677 млн грн) та у Львові (488 млн грн).

Якщо порівнювати, яка сума боргу припадає на одного мешканця, найбільша заборгованість у Луцьку – 1044 грн, Тернополі – 784 грн та Львові – 643,5 грн.

Станом сьогодні у Львові непогашеною залишається заборгованість за надані державою пільги і субсидії у сумі 514 млн грн. Зокрема це за надані послуги з газопостачання – 260,8 млн грн; теплопостачання – 181,2 млн грн; водопостачання – 18,2 млн грн; електроенергію – 23,2 млн грн; квартирну плату – 30,3 млн грн. В тому чисті заборгованість перед ЛКП становить 22, 4 млн грн.

Недоотримання вказаних коштів є головною причиною виникнення значної заборгованості львівських комунальних підприємств. Це є причиною для нарахування штрафних санкцій за несвоєчасні розрахунки і може спричинити отримання збитків комунальними підприємствами на суму понад 50 млн грн в рік.

В уряді ще обговорюють питання, на скільки та коли зросте вартість газу для населення.

Зараз ви читаєте новину «Назвали трійку міст, яким заборгувала держава». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути