четвер, 06 вересня 2018 14:48

Нашестя гусениць окупувало усе місто

Усе місто Волочиськ, що на Хмельниччині потерпає він навали гусениці.

Автор: Вголос
  Хмельниччина: Нашестя гусениць окупувало усе місто Волочиськ
Хмельниччина: Нашестя гусениць окупувало усе місто Волочиськ

Вони окупували абсолютно усе - стіни житлових будинків, дитячі майданчики, тротуари. Повністю об'їдають листя усіх дерев. До цього часу у місті такого не було.

"Цього року якесь нашестя волохатої гусениці. У минулому році її стільки багато не було. Спека призвела до великого розмноження. Якщо раніше гусениці їли лише листя плодових дерева, то зараз огризає усі", - говорить Gazeta.ua Микола Табалюк з управління "Держпродспоживслужби" Волочиського району.

Жителі міста шоковані від величезної навали гусениці. У соцмережах висловлюють своє обурення і просять допомоги як боротися з гусеницею. Дехто радить збирати та спалювати. Інші — обприскувати кока-колою.

"Ця гусінь живуча, вона їсть навіть чорнобривці, герань... У мене квітник просто мертвіє від неї...", - пише у Facebook Альона Сірська.

"Люба Ярема Ми трохи палили їх. Набридли вже ті гусениці. Понакроплювали поля, горобців розлякали, адже тільки вони нас спасали завжди", - пише Любов Ярема.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затоплений регіон страждає від нашестя пацюків - десятки померлих

4 вересня у місті запровадили безстроковий карантин. Спеціалісти планують обприскувати інсектицидами місця з гусеницями, де їх найбільше.

"За 3 дні до обробки усі людей попередимо. Але в населених пунктах обприскувати не збираємось. Наприклад, на території двору біля багатоповерхівки взагалі заборонено. Можна тільки механічним способом. Чи обрізати дерева чи збирати ту гусінь вручну. Сподіваємось на похолодання і вони зникнуть", - каже керівник фітосанітарної служби у Волочиському районі "Держпродспоживслужби" Хмельницької області Віктор Заболотний.

Тисячі дрібних гусениць обплели павутиною рослини в британському місті Рокінгем-Форест, графство Нортгемптоншир. Це схоже на декорації до фільму жахів.

Білим або сірим шовковим полотном опинилися ділянки живих огорож, іноді цілі дерева. Невідомо, які умови сприяють спалаху поведінки комах, але тепле літо може їх заохочувати.

Зараз ви читаєте новину «Нашестя гусениць окупувало усе місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути