понеділок, 17 червня 2013 22:34

На вихідних у Львові відбудуться перегони ретро-автомобілів

Цих вихідних у Львові відбудеться фестиваль ретро-автомобілів "Leopolis Grand Prix".

Під час заходу глядачам продемонструють близько 200 старовинних авто, серед яких - 2 пожежних ретро-авто, найменша машина у світі й багато інших цікавинок.

"Виставка проходитиме на проспекті Свободи, - розповіла прес-секретар заходу Христина Шабат. - Там авто стоятимуть три дні й усі охочі зможуть їх роздивитись і пофотографуватись. Найстарішому експонату уже виповнилось 102 роки, тому цікаво буде усім".

Автор: Фото: Євген Борісов
 

У суботу має відбутись автомобільне раллі на трасі "Львівський трикутник".

"Водії стартуватимуть з спеціального містка й матимуть проїхати 5 кіл по вулицях Вітовського-Стрийська-Гвардійська, - додала Шабат. - Деякі відрізки траси є дуже складними, тому є деякі обмеження в швидкості на цих відрізках. Вперше застосовуватимуться JPS-навігатори, щоб слідкувати за водіями. Подивитись на це все зможуть усі охочі за дарма, лише місце на трибуні коштуватиме 100 гривень за день. Там є 500 місць. Трибуна стоятиме навпроти входу у парк Культури".

Щоправда, через це львів'янам доведеться терпіти певний дискомфорт.

"Будуть зміни в русі, які стосуватимуться проспекту Свободи, де на лівій стороні буде відбуватись виставка ретро-автомобілів, - заявив виконуючий обов'язки начальника управління транспорту та зв'язку ЛМР Олег Засадний. - Тому ми домовились з ДАІ, щоб рух пустити правою стороною у реверсному напрямку, тобто туди і назад, так, як це було під час ремонтних робіт на проспекті нещодавно. Тобто, люди зможуть проїхати через центр у п'ятницю і суботу. В неділю весь центр буде закритий, як зазвичай".

Крім центру влада планує перекрити ще кілька вулиць.

"Якщо ми говоримо про суботу, то ралі буде на трикутнику вул. Вітовського – Гвардійська – Стрийська, - додав Засадний. - Власне на тій ділянці теж буде перекритий рух під час проведення перегонів. Тому громадський транспорт буде об'їжджати по вул. Сахарова чи по вул. Франка. Власники приватного автотранспорту теж будуть обминати закриті частини тими ж шляхами. Тут обмеження будуть діяти з 11:00 до 18:00 у суботу".

Зараз ви читаєте новину «На вихідних у Львові відбудуться перегони ретро-автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути