Ексклюзиви
середа, 28 жовтня 2020 04:45

На ринку в Одесі побилися спецпризначенці СБУ та продавці

На ринку в Одесі побилися спецпризначенці СБУ та продавці
В Одесі сталася сутичка зі спецпризначенцями СБУ. Фото: Думская

В Одесі на ринку "Сьомий кілометр" стався конфлікт між співробітниками СБУ та представниками турецької громади. Спецпризначенці саме вилучали товар у одного з продавців. Діяли у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

"Підприємець, у якого хотіли забрати тканини, збирався вчинити акт самоспалення – облився бензином. На щастя, його втримали. Члени громади, що під'їхали, були налаштовані агресивно й кидалися на спецназівців, які ледь не відкрили вогонь. Коли приїхали журналісти і громадські працівники, ситуація дещо стабілізувалася", – розповів очевидець інциденту, пише "Думська".

Після спроби самоспалення чоловікові стало погано. Підприємця відвезла швидка.

Продавці і їх друзі не хотіли випускати правоохоронців із території ринку. Вони побоювалися, що якщо тканини вивезуть, товар просто "розчиниться".

Тоді співробітники спецслужби заявили, що згодні виконати вимоги й почали вивантажувати товар. Коли опоненти "розслабилися", бійці заскочили в машини, а спецназ відштовхнув авто, якими були заблоковані ворота. Проти людей, які чинили опір, силовики застосували силу. Трьох затримали.

Частина СБУшників залишилася на Базовій вулиці та продовжила вилучати товар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацполіція перекрила канал постачання наркотику "Валера" з Китаю та Польщі

В результаті правоохоронці почали діяти за процедурою і складати описи, хоча спершу цього нібито не робилося.

"У справі фігурує якийсь бізнесмен із китайським постачальником (не турок), який торгує тюлем. У рішення суду вписали ще ряд осіб, які отримують товар від того ж постачальника з КНР.

Крім того, туди потрапив виходець із Турецької Республіки. Останній не має жодного відношення до Китаю і реалізує тільки турецькі тканини. Раніше цю особу неодноразово пресували різні "органи", і він вважає, що йдеться про замовлення", – заявляється в статті.

Раніше на Сумщині прикордонники і СБУ розкрили дві контрабандних схеми на 3 млн гривень із незаконним переміщенням товарів через українсько-російський кордон.

Зараз ви читаєте новину «На ринку в Одесі побилися спецпризначенці СБУ та продавці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути